Een revolutionair jachtconcept

De SLX54 is het resultaat van meer dan vijf decennia jachtbouwervaring en de aanhoudende drang naar perfectie. Gecreëerd door onze eigen vakmensen, ontstaan op basis van de wensen van onze klanten en gebouwd om ultiem te genieten op het water. Met de SLX54 introduceert Super Lauwersmeer een zeer innovatief motorjacht dat geschikt is voor vele vaargebieden en een onevenaarbare beleving aan boord biedt. Maak kennis met de Powerboat of the Year 2023 en Motorboot van het Jaar 2023.

Met de SLX54 trekt Super Lauwersmeer alle competentie van meer dan 50 jaar jachtbouwhistorie uit de kast. “Tijdens beurzen, gesprekken met klanten en door goed te letten op trends in de jachtwereld ontstond het idee voor een nieuw topmodel van Super Lauwersmeer. Met de SLX54 zetten we een revolutionair jacht in de markt dat wars is van concessies.”, aldus Louis Jousma die samen met zijn broer Bastiaan en jachtarchitect Arnold de Ruyter werkte aan het jacht.

Normaal gesproken maken klanten een afweging tussen een achterkajuit (AC) of open kuip (OC). Daarmee valt automatisch ook de keuze tussen binnen of buiten sturen. En tussen vlak bij het water (open kuip) of bovenop de achterkajuit zitten. Met de SLX54 bieden we die beide werelden aan in één schip. Tel daarbij op dat dit schip gebouwd is uit staal maar toch in staat is om relatief snel te varen en u begrijpt dat alle traditionele concessies verleden tijd zijn.

Europese én Nederlandse Motorboot of the Year 2023

De unieke eigenschappen van de SLX54, waarover we u verderop graag meer vertellen, zijn niet onopgemerkt gebleven. Een jury bestaande uit internationale watersportjournalisten bekroonde de SLX54 tijdens Boot Düsseldorf met de European Powerboat of the Year-award. Kort daarna won de SLX54 in eigen land ook de Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023. Daarmee mag de SLX54 worden gezien als hét nieuwe motorjacht van 2023.

BeachDeck als extra dimensie

De SLX54 biedt het beste van de werelden van een achterkajuit en een open kuip. Maar daar voegt ze nog een extra dimensie aan toe; het BeachDeck. Het leven aan boord van een jacht verplaatst zich steeds dichter naar het water.

We merken dat klanten graag dicht bij het water willen zitten. Met een open kuip komt die beleving al heel dichtbij. Dankzij het verlengde zwemplateau dat we aanbieden op onze Discovery-serie ervaren we dat een deel van onze klanten hiermee hun wensen al vervult. Maar met de SLX54 gaan we nog een stap verder. Het 17 meter lange jacht beschikt over een buitengewoon groot BeachDeck dat samen met de aangrenzende BeachLounge een unieke beleving vormt.

Relaxen aan het water in de BeachLounge

Dankzij de buitengewoon brede glazen pui van de aan het BeachDeck grenzende BeachLounge voelen binnen en buiten aan als één prachtige ruimte. De schuifdeuren in de pui geven toegang tot deze BeachLounge. Een prachtige plek om zowel overdag als ’s avonds te genieten aan het water.

In de BeachLounge bevinden zich een hoge zit, de luxe keuken en een comfortabele hoekbank. Doordat de keuken grenst aan het BeachDeck is een koud drankje of een smakelijk diner altijd binnen handbereik.

WheelHouse als centrale ruimte

Met vijf traptreden betreedt u vanuit de BeachLounge het hoger gelegen WheelHouse; de centrale ruimte op de SLX54. Van hieruit kunt u tevens uw weg vervolgen naar het SunDeck en naar de hutten voorin het schip.

Zoals in het gehele schip zorgen ook in het WheelHouse de grote glaspartijen voor een fantastische betrokkenheid met buiten. De royale U-bank is wat hoger geplaatst waardoor u ook zittend geniet van het uitzicht.

Een heerlijke plek om mee te varen, een spelletje te spelen, te lunchen of TV te kijken. De stuurstand, die uiteraard is voorzien van state-of-the-art techniek, is zo geplaatst dat gasten op de U-bank en de schipper met elkaar in contact staan.

Zonnen, loungen en buiten sturen op het SunDeck

Via de trap in het WheelHouse kunt u nog een verdieping hoger en betreedt u het SunDeck. Ook hier hebben we meerdere zitplaatsen gecreëerd. Hierdoor is het mogelijk om met het gehele gezelschap bij de schipper te zitten.

Vaart u met zijn tweeën dan kan de meevaarder plaatsnemen op de bank naast de stuurstand. Doordat die bank in tegenovergestelde richting is geplaatst hebben stuurman en meevaarder direct contact met elkaar. En wie dat wenst, die kan ook plezierig naast de stuurman gaan zitten. De stuurstoel is breed genoeg voor twee personen.

Achterop het SunDeck bevindt zich een groot loungebed. Heerlijk om lekker van de zon en het uitzicht te genieten. Het dek beschikt naast de comfortabele en veelzijdige zitposities over een buitenkeuken voorzien van een koelkast, stromend water en BBQ. Met een goed glas wijn in de hand ziet u zichzelf ongetwijfeld al wel staan terwijl de geuren van de BBQ uw reukzintuigen prikkelen.

Zit u liever in de schaduw dan in de zon? De T-Top bovenop het SunDeck kan worden voorzien van een zonnescherm dat met een druk op de knop te sluiten is.

Twee royale hutten met eigen badkamer en toilet

Wanneer de avond valt betreedt u via het WheelHouse de beide hutten voorin het schip. Aan boord van de op deze foto’s afgebeelde SLX54 zijn twee ruime hutten en twee badkamers gerealiseerd. Aan bakboord bevindt zich een tweepersoons hut met aangrenzende badkamer die is voorzien van eigen toilet, regendouche en wastafelmeubel.

Voorin het schip bevindt zich de royale eigenaarshut met een riant vrijstaand bed. Bij het betreden van de eigenaarshut valt op hoeveel daglicht er naar binnen komt dankzij ook hier het vele glas. Dat is zo gerealiseerd dat privacy gegarandeerd is, maar uitzicht en licht net zo belangrijk zijn.

Bijzonder is dat wanneer u ’s ochtends wakker wordt en de deur van de eigenaarshut open zet u dankzij het vele glas zo over het BeachDeck naar het water kijkt. In alles voelt de eigenaarshut hiermee aan als een 5-sterren hotelsuite.

Zowel vanuit de hal alsook vanuit de eigenaarshut is de aangrenzende badkamer te betreden. Deze is voorzien van een regendouche, ruim wastafelmeubel en toilet. Zoals het een Super Lauwersmeer betaamt beschikken alle ruimtes over veel kasten, lades en praktische bergruimtes. De vijftig jaar jachtbouwervaring is voelbaar in elk aspect.

Revolutionair onderwaterschip

Eén van de primeurs op de SLX54 is een gloednieuw onderwaterschip dat is ontwikkeld in samenwerking met Van Oossanen. Dankzij dit unieke onderwaterschip kan de SLX54 sneller maar ook zuiniger varen. En zonder dat hiervoor enorme motoren nodig zijn.

Het concept houdt het midden tussen een waterverplaatser en een planerend schip en wordt gebouwd uit staal. “Het is echt een revolutie in de jachtbouw. Iets dat nog niet eerder vertoond is in dit segment”, aldus Louis die bij Super Lauwersmeer verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling. “Met de SLX54 is het mogelijk een vrachtschip in te halen zonder een enorme hekgolf te trekken”, zo vervolgt hij.

Niet planerend, maar wel sneller varend

Voor Super Lauwersmeer was de insteek bij de ontwikkeling van de SLX54 niet om een snelvarend jacht te bouwen, maar wel een sneller varend schip. Een luxe jacht waarmee je profiteert van het comfort, de binnenruimte, kwaliteit en stabiliteit van een stalen jacht, maar wanneer het nodig is ook snelheid kunt maken. Hiermee garandeert Super Lauwersmeer comfort, veiligheid en een vertrouwd gevoel.

Waar de bekende Discovery-modellen van de werf een topsnelheid behalen van 8 à 9 knopen is de SLX54 in staat tot 15 knopen (28 km/h) te versnellen. Voor de aandrijving staan in dit geval twee Yanmar-motoren van 440 pk garant.

Wie niet noodzakelijkerwijs snelheid nodig heeft kan met lichte motoren grote duurzaamheidsvoordelen halen. Met aan boord 2 Volvo Penta D4-motoren van 270 pk is de SLX54 in staat tot een topsnelheid van 12 knopen te komen.

Wie gaat voor de meest duurzame keuze kan met 2 Volvo Penta D4’s van 175 pk alsnog een topsnelheid van 10 knopen halen. Het verbruik is op dat moment ongekend laag. Maar daar blijft het niet bij, op de werf wordt momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een hybride- en elektrovariant.

Brochure

Wilt u alle details weten? Wij bieden u graag onze uitgebreide brochure aan.

Ambachtelijk gebouwd, modern design
Ambachtelijk gebouwd, modern design
Unieke indeling en beleving aan boord
Unieke indeling en beleving aan boord
Buiten zitten op diverse niveaus
Buiten zitten op diverse niveaus
“Take the best that exists and make it better”
Sir Henry Royce
“Take the best that exists and make it better”
Sir Henry Royce

Specificaties

SLX54
Lengte / Breedte / Diepgang 17,05 / 4,95 / 1,20 m
Materiaal Staal en aluminium (T-top + zwemplateau)
Brandstof / Drinkwater 2.000 / 600 liter
Kajuiten 2/2
Waterverplaatsing 32 ton
CE keurmerk B
Ontwerp Louis Jousma & Arnold de Ruyter
Motoropties Volvo D4 - 2x 175 pk (10 knopen / 18,5 km/h)
Volvo D4 - 2x 270 pk (12 knopen / 22 km/h)
Yanmar 6LY440 - 2x 440 pk (15 knopen / 28 km/h)
SLX54
Lengte / Breedte / Diepgang 17,05 / 4,95 / 1,20 m
Materiaal Staal en aluminium (T-top + zwemplateau)
Brandstof / Drinkwater 2.000 / 600 liter
Kajuiten 2/2
Waterverplaatsing 32 ton
CE keurmerk B
Ontwerp Louis Jousma & Arnold de Ruyter
Motoropties Volvo D4 - 2x 175 pk (10 knopen / 18,5 km/h)
Volvo D4 - 2x 270 pk (12 knopen / 22 km/h)
Yanmar 6LY440 - 2x 440 pk (15 knopen / 28 km/h)
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Layout
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Layout
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Sun Deck
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Sun Deck
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Bridge Deck
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Bridge Deck
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Main Deck
Super Lauwersmeer SLX54 Top View Main Deck
“Take the best that exists and make it better”
Sir Henry Royce

De SLX54 in detail

U wilt geen concessies doen als u geniet. De jachten van Super Lauwersmeer zijn daar volledig op ingericht. Door jarenlange ervaring van onze klanten hebben wij onze jachten keer op keer verder geperfectioneerd en van hedendaagse luxe voorzien. Een greep uit de luxe die u dag in dag uit ten volste laat genieten van uw Super Lauwersmeer SLX54.

Het BeachDeck; een terras aan het water
Het BeachDeck; een terras aan het water
Grote glazen pui als verbinding tussen BeachDeck en BeachLounge
Grote glazen pui als verbinding tussen BeachDeck en BeachLounge
De BeachLounge voorzien van de keuken en comfortabele zitplaatsen
De BeachLounge voorzien van de keuken en comfortabele zitplaatsen
Comfortabele hoekbank in de BeachLounge
Comfortabele hoekbank in de BeachLounge
De perfecte plek om te genieten van een diner of drankje
De perfecte plek om te genieten van een diner of drankje
Vanaf elke zitplaats in de BeachLounge prachtig zicht naar buiten
Vanaf elke zitplaats in de BeachLounge prachtig zicht naar buiten
Via deze trap bereikt u vanuit de BeachLounge het WheelHouse
Via deze trap bereikt u vanuit de BeachLounge het WheelHouse
Het WheelHouse; de centrale ruimte op de SLX54
Het WheelHouse; de centrale ruimte op de SLX54
Stuurstand voorzien van state-of-the art apparatuur
Stuurstand voorzien van state-of-the art apparatuur
Een heerlijke plek om mee te varen, een spelletje te spelen, te lunchen of TV te kijken
Een heerlijke plek om mee te varen, een spelletje te spelen, te lunchen of TV te kijken
Vanuit het WheelHouse betreedt u de BeachLounge, het SunDeck...
Vanuit het WheelHouse betreedt u de BeachLounge, het SunDeck...
... en de toegang tot de hutten voorin
... en de toegang tot de hutten voorin
Het 5-sterren comfort van de eigenaarshut in de punt van het schip
Het 5-sterren comfort van de eigenaarshut in de punt van het schip
De luxe badkamer van de eigenaarshut...
De luxe badkamer van de eigenaarshut...
... voorzien van een regendouche
... voorzien van een regendouche
De gastenhut voorzien van twee bedden
De gastenhut voorzien van twee bedden
Luxe en comfortabele gastenbadkamer
Luxe en comfortabele gastenbadkamer
Zonnen, loungen en buiten sturen op het SunDeck
Zonnen, loungen en buiten sturen op het SunDeck
Heerlijk groot loungebed
Heerlijk groot loungebed
De T-Top bevat een elektrisch zonnescherm om te kiezen voor de zon of de schaduw
De T-Top bevat een elektrisch zonnescherm om te kiezen voor de zon of de schaduw
De SLX54 biedt drie verschillende mogelijkheden om buiten te zitten
De SLX54 biedt drie verschillende mogelijkheden om buiten te zitten
1. Voorop het schip
1. Voorop het schip
2. Op het SunDeck
2. Op het SunDeck
3. Op het BeachDeck
3. Op het BeachDeck
Speciaal ontwikkelde opbergplaatsen voor de fenders
Speciaal ontwikkelde opbergplaatsen voor de fenders

Nieuwsoverzicht

​VAREN Magazine over de SLX54: vakwerk

Het Belgische watersportmagazine VAREN kan uit monde van journalist Alfred J. Boer haar enthousiasme over de SLX54 niet onderdrukken. Er wordt volop met superlatieven gestrooid in het 5 pagina’s tellende artikel. Wij vatten de highlights graag voor u samen.

Super Lauwersmeer op de najaarsshow van Motorboot Sneek 2023

Het weekend van 3, 4 en 5 november staat in het teken van Motorboot Sneek. De tweemaal per jaar gehouden watersportbeurs maakt zich in dat weekend op voor de najaarseditie van 2023. Wij meren er aan met onze award-winnende SLX54 en een recent nieuw gebouwde Discovery 47 AC.

​Motorboot (NL) noemt SLX54 ‘revolutionair’

De Nederlandse watersportjournaliste Yvonne Zwaan testte de SLX54. In het blad Motorboot bevestigde zij dat onze ambities voor de ontwikkeling van de SLX54 behaald zijn. Ze spreekt met woorden als ‘revolutionair’ en ‘geslaagd’.

​Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023 voor SLX54

Met een unanieme stem van de jury werd de Super Lauwersmeer SLX54 uitgeroepen tot ‘Motorboot van het Jaar 2023’. Tijdens de vooravond van de HIWA te Water werd deze ‘Innovatieprijs’ uitgereikt aan werfeigenaren Bastiaan en Louis Jousma en jachtarchitect Arnold de Ruyter. Het drietal beklom onder luid applaus het podium in Lelystad.

Geïnteresseerd?

Wij houden u graag op de hoogte rond de ontwikkelingen van de SLX54. Zodra wij meer details bekendmaken stellen wij u als eerste op de hoogte. Laat hiervoor uw naam en e-mailadres achter.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook