Alles onder één dak

Elke Super Lauwersmeer wordt gebouwd op de moderne werf van Frisian Motor Boats in Noardburgum. Na de oprichting in 1969 is het bedrijf in 2012 verhuisd naar dit terrein waar alles onder één dak wordt verzorgd. Van de bouw van het casco, de interieurbouw en de techniek tot de stoffering, het plamuren en het spuiten. Mede dankzij de gloednieuwe schiphuizen, de jachthaven en boothelling is Frisian Motor Boats tevens hét adres voor onderhoud, reparatie en stalling van uw jacht.

“Quality means doing it right when no one is looking”
Henry Ford

Cascobouw

De cascohal wordt ook wel de kraamkamer van de werf genoemd. Hier wordt elk schip uit kwalitatief hoogwaardig staal vervaardigd. Kenmerkend voor onze casco’s zijn de toepassing van dik staal, stevige spanten en een uitstekende afwerking. We leggen hiermee de basis voor een kwalitatief hoogwaardig jacht.

Cascobouw

Schilderswerk

Nadat het casco klaar is gaat deze naar de schildershal. Hier wordt het schip geplamuurd voor een prachtig eindresultaat. Wij werken met vooraanstaande merken als Alexseal en AWLgrip. Het 2-componenten verfsysteem waarmee wij werken staat continu onder kwaliteitscontrole van de verffabrikant waardoor wij u niet alleen een goed eindresultaat kunnen garanderen maar ook hoge garanties kunnen bieden.

Jachtschilderwerk

Techniek

De gehele techniek van een jacht verzorgen wij binnenshuis. Daarvoor werken wij met alleen de beste merken. Whisper Power, Volvo Penta, Vetus, Simrad, Raymarine en Victron zijn slecht een greep uit de vele merken waarmee wij ervaring hebben. Al die verschillende componenten weten wij perfect met elkaar te laten samenwerken. Groot voordeel voor u: we kennen het schip vanbinnen en -buiten door en door.

Techniek

Jachtbetimmering

Alleen de beste houtsoorten zijn goed genoeg voor onze timmermannen. En dat ziet u terug in al onze jachten. De massieve lijsten, het echte houtfineer en ook het lakwerk maken het interieur van uw jacht tot een prachtig geheel. Veel aandacht gaat er tijdens de betimmering uit naar het benutten van alle ruimte, goede geluidsisolatie en een perfecte afwerking.

Jachtbetimmering

Stoffering & kappen

De keuze voor stoffen en kleuren is een heel persoonlijke keuze. En vaak ook een lastige. Doordat zowel de stoffering alsook het maken van de kappen en tenten onder hetzelfde dak zit kunnen wij u hierin uitgebreid adviseren en ondersteunen. Bovendien kunnen tijdens de bouw nog bepaalde keuzes worden heroverwogen. Flexibiliteit ten top.

Stoffering en kappen

Winterstalling & schiphuizen

Op het terrein van Frisian Motor Boats is een modern complex met schiphuizen gebouwd. Een aantal daarvan is nog te koop of te huur. Tevens dient het terrein van de werf als winterstalling. Wij kunnen uw boot onderhouden, stallen en in het voorjaar weer te water laten. Full-service.

Winterstalling en schiphuizen
"The details are not the details, they make the design" Charles Eames

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw jacht bij ons te laten onderhouden, een refit uit te voeren of over onze eigen Super Lauwersmeer-jachten? Neem contact op met Frisian Motor Boats.

Discover the passion of perfection