​Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023 voor SLX54

Met een unanieme stem van de jury werd de Super Lauwersmeer SLX54 uitgeroepen tot ‘Motorboot van het Jaar 2023’. Tijdens de vooravond van de HIWA te Water werd deze ‘Innovatieprijs’ uitgereikt aan werfeigenaren Bastiaan en Louis Jousma en jachtarchitect Arnold de Ruyter. Het drietal beklom onder luid applaus het podium in Lelystad.

De ‘Motorboot van het Jaar Innovatieprijs’ is een prijs voor een nieuw op de (Nederlandse) markt gelanceerd motorjacht waarbij innovatie een essentieel onderdeel van het concept is.


Om deze prijs in de wacht te slepen stelde de HISWA een deskundige jury samen bestaande uit hun eigen voorzitter Arjen Rahusen en secretaris Alex Hoeve met daarnaast vier juryleden: Yvonne Zwaan van Motorboot, André Kuyt als elektrospecialist, Epco Ongering van boottesten.nl en Bert Bosman van IVA Business School.

Parel van de Nederlandse jachtbouw

De jury was zeer te spreken over de voorgedragen boten. ‘Allen zijn ze van zeer hoge kwaliteit’, aldus de jury. Volgens hen zijn de drie genomineerde boten nauwelijks met elkaar te vergelijken en zijn alle drie uitblinkers in hun segment. De jury was unaniem in het oordeel dat het een close call zou worden tussen de Flynt 756 en de SLX54, beide parels van de Nederlandse jachtbouw. Uiteindelijk gaf het criterium innovatie bij deze totaal verschillende jachten de doorslag. Daarom heeft de jury unaniem de SLX54 uitgekozen als winnaar van de Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023.

Je merkt aan alle details dat deze boot met hart en ziel is gebouwd.

Pocketsize superjacht

Yvonne Zwaan vertelt uit monde van de jury: “Je zou dit jacht kunnen omschrijven als een pocketsize superjacht in zowel techniek als design. Je merkt aan alle details dat deze boot met hart en ziel is gebouwd. De detaillering is fantastisch en je ziet dat over elk detail is nagedacht. De SLX54 is een keten van juiste beslissingen. Alles wordt in eigen huis gemaakt en uitgevoerd. De SLX54 vaart stil snel en krachtig. Ronduit innovatief is het om een grote beachclub op een 54 voeter te ontwerpen zonder dat de boot pompeus wordt.”

Beloning voor innovatie

Na het winnen van de ‘European Powerboat of the Year 2023’ award tijdens Boot Düsseldorf is ook deze tweede award een bewijs van de continue drang naar vernieuwing en innovatie van Super Lauwersmeer. En die wordt beloond. Werfeigenaren Bastiaan en Louis Jousma zijn uiteraard ongelofelijk trots.

Een pocketsize superjacht in zowel techniek als design

Bekijk de SLX54 op de HISWA

De SLX54 zelf ervaren? Ze is te bezoeken tijdens de HISWA te Water van 30 augustus t/m 3 september. Daarna is de SLX54 op afspraak te bezichtigen op de werf in Noardburgum.

Met speciale dank aan Motorboot.com voor de brontekst


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook