​VAREN Magazine over de SLX54: vakwerk

Het Belgische watersportmagazine VAREN kan uit monde van journalist Alfred J. Boer haar enthousiasme over de SLX54 niet onderdrukken. Er wordt volop met superlatieven gestrooid in het 5 pagina’s tellende artikel. Wij vatten de highlights graag voor u samen.

Alfred J. Boer is naast journalist voor onder meer VAREN ook jurylid van de HISWA Motorboot van het Jaar-verkiezing en de Best of Boats Awards. Daarmee weet Boer wel waarover hij spreekt. Zijn artikel in VAREN kopt groots: een terechte winnaar. En die woorden betekenen veel voor ons als jachtbouwer.

Eensgezinde uitslag

“Bij bootverkiezingen is vaak sprake van een close finish, maar in het geval van de Hiswa Motorboot van het Jaar innovatieprijs 2023 was de jury eensgezind over de keuze voor de Super Lauwersmeer SLX54. Op een onstuimig IJsselmeer ontdekte VAREN waarom.”, zo opent Alfred J. Boer in het januari-nummer van het Belgische magazine zijn artikel.

Niet voor niets ontving de SLX54 de HISWA Innovatieprijs 2023

Complimenten voor het design

Wat design betreft sluit hij zich aan met opmerkingen die we al veel journalisten hebben horen zeggen en zien schrijven: “Het is opmerkelijk hoe goed de ontwerpers er in zijn geslaagd om binnen deze lengte een volwaardig driedeks jacht te tekenen zonder een gedrongen en profil aanzicht.”, aldus Boer.

Een lust voor het oog

Het voor Super Lauwersmeer zo kenmerkende oog voor detail en vakmanschap bleef Boer ook bij de SLX54 niet onopgemerkt. “De machinekamer is een lust voor het oog” en “Allemaal details waarover goed is nagedacht”, zo schrijft hij. Na een aantal voorbeelden sluit hij de alinea af met: “We zouden een boek kunnen schrijven over het totaal aan boordtechniek en afwerking, maar beperken ons gemakshalve tot de alleszeggende kwalificatie: vakwerk.”

Een ideale reisgezel

Na de vele pagina’s lofzang concludeert Boer: “Niet voor niets ontving de Super Lauwersmeer SLX54 de HISWA Innovatieprijs 2023, want het ruimtelijke interieurontwerp is ronduit innoverend. Het luxe en modern ogende jacht vaart stil, zuinig en laat zich bovendien gemakkelijk manoeuvreren. Kortom: een ideale reisgezel.”

Het gehele artikel leest u hier.


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook