Snelvarend motorjacht gebouwd uit staal


Een snelvarend jacht gebouwd uit staal is een unicum. Veelal is een snelvarend jacht gebouwd uit aluminium of polyester. Bij Super Lauwersmeer geloven we erin dat staal grote voordelen biedt. En met onze SLX54 laten we zien dat een uit staal gebouwd jacht ook snel kan varen. Wij vertellen er graag meer over.

De combinatie van staal en snel varen

De Super Lauwersmeer SLX54 is het resultaat van meer dan vijf decennia jachtbouwervaring. En in die ruim vijftig jaar tijd kwam veelvuldig de wens om snel te kunnen varen met onze motorjachten. Echter, de combinatie van een stalen jacht en een snelvarend jacht was nog niet eerder vertoond. Behalve in de wereld van de superjachten.

Revolutionair snelvarend onderwaterschip

Met de SLX54 maken we het wel mogelijk. Het schip is uitgevoerd met een revolutionair onderwaterschip ontwikkeld door Van Oossanen Naval Architects. Het concept houdt het midden tussen een waterverplaatser en een planerend schip en wordt dus gebouwd uit staal. Een revolutionaire stap in de jachtbouwwereld.


Snel, maar met de voordelen van staal

Dankzij dit concept is de SLX54 in staat om snel te varen, maar behoudt je ook de voordelen van een stalen jacht. Het is een luxe jacht waarmee je profiteert van het comfort, de binnenruimte, kwaliteit en stabiliteit van een stalen jacht, maar wanneer het nodig is ook snelheid kunt maken.

Snelheid topmodel

Het topmodel van de SLX54 kan worden bestempeld als een snelvarend motorjacht. Haar topsnelheid ligt op 15 a 16 knopen, oftewel zo’n 30 km/h. In de machinekamer liggen dan twee Yanmar-motoren met een vermogen van elk 440 pk.

Powerboat of the Year 2023

Dat snelvarende karakter is een van de vele unieke eigenschappen van de SLX54 die werd bekroond tot ‘Powerboat of the Year 2023’. Benieuwd? Ontdek alles over de SLX54.

Samengevat:

  • Snelvarend motorjacht met topsnelheid van 30 km/h
  • Uniek onderwaterschip maakt snel varen mogelijk
  • De voordelen van een snelvarend jacht en een uit staal gebouwd jacht


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook