Een revolutionair jachtconcept

Op de werf hebben wij het afgelopen jaar volop gewerkt aan de ontwikkeling van een gloednieuw topmodel. Het 16,5 meter jacht is de grootste Super Lauwersmeer in het ruim 50-jarige bestaan van onze werf. Zoals het een topmodel betaamt zit de ‘Project 54’ boordevol innovatie waaronder een revolutionaire primeur.

Bij Super Lauwersmeer zit ‘genieten op het water, maar met het comfort van thuis’ verankerd in ons DNA. Als jachtbouwer zijn we heer en meester in het verwezenlijken van uw watersportdromen. Maatwerk in topkwaliteit is de standaard. Door goed te luisteren naar onze klanten en samen met hen droomjachten te bouwen ontstond de afgelopen jaren een steeds sterker beeld van een nieuwe telg binnen de Super Lauwersmeer-familie.

Design

In samenwerking met jachtarchitect Arnold de Ruyter heeft werfeigenaar Louis Jousma gewerkt aan het concept. Samen met zijn broer Bastiaan staat hij al twee decennia aan het roer van de in 1969 opgerichte werf. Uniek bij Super Lauwersmeer is dat de broers alles in eigen huis bouwen. Daarmee mochten ze veel lof oogsten van de internationale media en vakjury’s. Het design is herkenbaar Super Lauwersmeer, maar duidelijk van een volgende generatie.

Klantwens

“Met ‘Project 54’ hebben we goed geluisterd naar onze klanten en gekeken naar recente ontwikkelingen in de jachtbouw en daarbuiten”, zo vertelt Louis Jousma. “Mensen zijn aan steeds meer luxe en comfort gewend. Thuis, maar ook op vakantie. Dat vertalen we nu door naar een nieuw topmodel”, zo vult Bastiaan aan.

Indeling

“Uniek aan de ‘Project 54’ is haar indeling waarmee het beste van een achterkajuit- en een open kuip-jacht wordt gecombineerd. Unieke troef is het BeachDeck waarmee je je eigen terras aan het water hebt”, aldus Louis.

Revolutionair onderwaterschip

Wat nu al te vertellen is betreft het gloednieuw onderwaterschip dat is ontwikkeld in samenwerking met Van Oossanen. Dankzij dit unieke onderwaterschip kan de ‘Project 54’ sneller maar ook zuiniger varen. En zonder dat hiervoor enorme motoren nodig zijn. Het concept houdt het midden tussen een waterverplaatser en een planerend schip en wordt gebouwd uit staal. “Het is echt een revolutie in de jachtbouw. Iets dat nog niet eerder vertoond is in dit segment”, aldus Louis die bij Super Lauwersmeer verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling. “Met de ‘Project 54’ is het mogelijk een vrachtschip in te halen zonder een enorme hekgolf te trekken”, zo vervolgt hij.

Bouw gestart

Inmiddels heeft Super Lauwersmeer vanaf tekening reeds twee exemplaren van de ‘Project 54’ verkocht. De bouw van het eerste schip is eveneens gestart. In de zomer van 2022 zal deze te water worden gelaten. Tot die tijd zullen wij steeds meer onthullen van wat we ons meest revolutionaire model ooit noemen. In aanloop naar de introductie zal ook de definitieve naam van het topmodel bekend worden gemaakt. We houden u op de hoogte.

“Not all those who wander are lost”
J.R.R. Tolkien

Fotogallerij

“Great design is like a baby born out of desire and love”
M. Cobanli

Nieuwsoverzicht

Interieurdesign en -concept Super Lauwersmeer ‘Project 54’ onthuld

Super Lauwersmeer zet een volgende grote stap in de onthulling van ‘Project 54’, het nieuwe 16,5 meter topmodel waar de werf deze zomer de wereldpremière van heeft gepland. Ditmaal geeft Super Lauwersmeer een kijkje aan boord. En daarmee onthult het de unieke karakteristiek van dit jacht.

Uniek nieuw onderwaterschip op ‘Project 54’

Met de aankondiging van ‘Project 54’ maakte Super Lauwersmeer vorig jaar bekend met een revolutionair nieuw jacht op de markt te komen. Naast innovatief, modern gestyled en gebouwd volgens de bekende Super Lauwersmeer-normen beschikt ‘Project 54’ over een revolutionair onderwaterschip. Een wereldprimeur. En daarvan doet de werf nu alle details uit de doeken.

Tweede ‘Project 54’ verkocht

En dat is twee! Kort na de aankondiging van de revolutionaire ‘Project 54’ is ook de handtekening gezet voor bouwnummer 2.

Project 54: Een revolutionair jachtconcept van Super Lauwersmeer

Op de werf hebben wij het afgelopen jaar volop gewerkt aan de ontwikkeling van een gloednieuw topmodel. Het 16,5 meter jacht is de grootste Super Lauwersmeer in het ruim 50-jarige bestaan van onze werf. Zoals het een topmodel betaamt zit de ‘Project 54’ boordevol innovatie waaronder een revolutionaire primeur.

Geïnteresseerd?

Wij houden u graag op de hoogte rond de ontwikkelingen van de Project 54. Zodra wij meer details bekendmaken stellen wij u als eerste op de hoogte. Laat hiervoor uw naam en e-mailadres achter.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Internationaal
bekroond:
Best of Boats finalist 2020 international
HISWA Nominatie motorboot van het jaar
European Power Boat of the year
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook