Een revolutionair jachtconcept

Op de werf hebben wij het afgelopen jaar volop gewerkt aan de ontwikkeling van een gloednieuw topmodel. Het 16,5 meter jacht is de grootste Super Lauwersmeer in het ruim 50-jarige bestaan van onze werf. Zoals het een topmodel betaamt zit de SLX54 boordevol innovatie waaronder een revolutionaire primeur.

Bij Super Lauwersmeer zit ‘genieten op het water, maar met het comfort van thuis’ verankerd in ons DNA. Als jachtbouwer zijn we heer en meester in het verwezenlijken van uw watersportdromen. Maatwerk in topkwaliteit is de standaard. Door goed te luisteren naar onze klanten en samen met hen droomjachten te bouwen ontstond de afgelopen jaren een steeds sterker beeld van een nieuwe telg binnen de Super Lauwersmeer-familie.

Design

In samenwerking met jachtarchitect Arnold de Ruyter heeft werfeigenaar Louis Jousma gewerkt aan het concept. Samen met zijn broer Bastiaan staat hij al twee decennia aan het roer van de in 1969 opgerichte werf. Uniek bij Super Lauwersmeer is dat de broers alles in eigen huis bouwen. Daarmee mochten ze veel lof oogsten van de internationale media en vakjury’s. Het design is herkenbaar Super Lauwersmeer, maar duidelijk van een volgende generatie.

Klantwens

“Met de SLX54 hebben we goed geluisterd naar onze klanten en gekeken naar recente ontwikkelingen in de jachtbouw en daarbuiten”, zo vertelt Louis Jousma. “Mensen zijn aan steeds meer luxe en comfort gewend. Thuis, maar ook op vakantie. Dat vertalen we nu door naar een nieuw topmodel”, zo vult Bastiaan aan.

Indeling

“Uniek aan de SLX54 is haar indeling waarmee het beste van een achterkajuit- en een open kuip-jacht wordt gecombineerd. Unieke troef is het BeachDeck waarmee je je eigen terras aan het water hebt”, aldus Louis.

Revolutionair onderwaterschip

Wat nu al te vertellen is betreft het gloednieuw onderwaterschip dat is ontwikkeld in samenwerking met Van Oossanen. Dankzij dit unieke onderwaterschip kan de SLX54 sneller maar ook zuiniger varen. En zonder dat hiervoor enorme motoren nodig zijn. Het concept houdt het midden tussen een waterverplaatser en een planerend schip en wordt gebouwd uit staal. “Het is echt een revolutie in de jachtbouw. Iets dat nog niet eerder vertoond is in dit segment”, aldus Louis die bij Super Lauwersmeer verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling. “Met de SLX54 is het mogelijk een vrachtschip in te halen zonder een enorme hekgolf te trekken”, zo vervolgt hij.

Bouw gestart

Inmiddels heeft Super Lauwersmeer vanaf tekening reeds twee exemplaren van de SLX54 verkocht en is de bouw van beide schepen in volle gang. In de zomer van 2022 zal de eerste te water worden gelaten. Tot die tijd zullen wij steeds meer onthullen van wat we ons meest revolutionaire model ooit noemen.

“Take the best that exists and make it better”
Sir Henry Royce
“Great design is like a baby born out of desire and love”
M. Cobanli

Nieuwsoverzicht

​SLX54 genomineerd voor Powerboat of the Year 2023

De belangrijkste internationale award voor motorboten kan in januari zomaar prominent op het dek van de SLX54 staan. Tijdens haar debuut op Boot Düsseldorf 2023 wordt bekend gemaakt wie wordt gezien als hét motorjacht van het jaar. En met de nominatie daarvoor op zak is de SLX54 een van de kanshebbers.

​‘Project 54’ krijgt een naam en gezicht: Super Lauwersmeer SLX54

Stap voor stap onthult Super Lauwersmeer de details van haar nieuwe topmodel dat tot dusverre door het leven is gegaan als ‘Project 54’. Ditmaal deelt de jachtwerf zowel de naam van het schip alsook een render van het zij-aanzicht.

Interieurdesign en -concept Super Lauwersmeer ‘Project 54’ onthuld

Super Lauwersmeer zet een volgende grote stap in de onthulling van ‘Project 54’, het nieuwe 16,5 meter topmodel waar de werf deze zomer de wereldpremière van heeft gepland. Ditmaal geeft Super Lauwersmeer een kijkje aan boord. En daarmee onthult het de unieke karakteristiek van dit jacht.

Uniek nieuw onderwaterschip op ‘Project 54’

Met de aankondiging van ‘Project 54’ maakte Super Lauwersmeer vorig jaar bekend met een revolutionair nieuw jacht op de markt te komen. Naast innovatief, modern gestyled en gebouwd volgens de bekende Super Lauwersmeer-normen beschikt ‘Project 54’ over een revolutionair onderwaterschip. Een wereldprimeur. En daarvan doet de werf nu alle details uit de doeken.

Geïnteresseerd?

Wij houden u graag op de hoogte rond de ontwikkelingen van de SLX54. Zodra wij meer details bekendmaken stellen wij u als eerste op de hoogte. Laat hiervoor uw naam en e-mailadres achter.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Internationaal
bekroond:
Best of Boats finalist 2020 international
HISWA Nominatie motorboot van het jaar
European Power Boat of the year
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook