​‘Project 54’ krijgt een naam en gezicht: Super Lauwersmeer SLX54

Stap voor stap onthult Super Lauwersmeer de details van haar nieuwe topmodel dat tot dusverre door het leven is gegaan als ‘Project 54’. Ditmaal deelt de jachtwerf zowel de naam van het schip alsook een render van het zij-aanzicht.


Super Lauwersmeer bouwt de spanning richting de onthulling van haar topmodel zorgvuldig op. “Met dit nieuwe model zetten we een revolutionair jacht in de markt. Een schip waarvan de eerste schetsen al vele jaren geleden zijn gemaakt. Met de introductie wil je aan dat lange ontwikkelingsproces recht doen”, aldus werfeigenaar Louis Jousma. Samen met zijn broer Bastiaan staat Louis aan het roer van Super Lauwersmeer.

“Eerder al vertelden we alles over het revolutionaire onderwaterschip en unieke interieurconcept. Met de onthulling van de naam en een duidelijk beeld van de volledige vormgeving stevenen we nu af op de onthulling van alle details.”, aldus Bastiaan.

Dit moment staat in het teken van allereerst de naam; SLX54. “Een naam met een filosofie.”, aldus Bastiaan. SL staat daarbij voor Super Lauwersmeer. De werf benadrukt hiermee dat het nieuwe topmodel ondanks de eigen identiteit een echte Super Lauwersmeer is. Praktisch, doordacht, superieur afgewerkt en boordevol innovaties.


Het concept van een crossover

“De X respresenteert het concept; een crossover.”, zo vertelt Louis. Hij vervolgt: “De SLX54 weet talloze jachtconcepten met elkaar te verenigen. Het beste van een open kuip, achterkajuit en flybridge komen samen in dit jacht. En dat op een formaat van ‘slechts’ 16,5 meter.”

“Geheel in lijn met het crossover-concept is ook het revolutionaire onderwaterschip. Ook hierbij wordt het beste van meerdere werelden gecombineerd. De SLX54 beschikt over zowel de voordelen van een stalen waterverplaatser als die van een sneller varend schip.”, vult Bastiaan zijn broer aan.

54 voet

Het laatste onderdeel in de naam zijn de getallen ‘54’. Die staan symbool voor de lengte-aanduiding in voet. Afhankelijk van het model komt er nog een toevoeging achter voor de sneller varende variant (s) of bijvoorbeeld de zeer efficiënte hybride (e). “De details daarover vertellen we in een later stadium”, aldus Bastiaan.

Stoer, elegant en modern design

Gelijktijdig met het prijsgeven van de definitieve naam laat Super Lauwersmeer ook meer van het exterieurdesign zien. De inspanningen van werfeigenaar Louis Jousma en ontwerper Arnold de Ruyter hebben geleid tot een stoer, elegant en modern motorjacht. “De boeg heeft een unieke styling en de open spiegel draagt bij aan het eigen gezicht van de SLX54.”, zo vertelt Arnold de Ruyter.

Na-zomer 2022

Op dit moment heeft de werf 2 exemplaren in aanbouw. Net na de zomer zal het eerste exemplaar te water worden gelaten. Vlak daarvoor geeft Super Lauwersmeer alle details en 3D-impressies van het totale schip vrij. De zorgvuldig opgebouwde spanning komt op dat moment tot een hoogtepunt.

Ontdek meer over de Super Lauwersmeer SLX54.

Ontvang updates over de SLX54 per e-mail
Meer lezen over dit snelvarende motorjacht.


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook