Interieurdesign en -concept Super Lauwersmeer ‘Project 54’ onthuld

Super Lauwersmeer zet een volgende grote stap in de onthulling van ‘Project 54’, het nieuwe 16,5 meter topmodel waar de werf deze zomer de wereldpremière van heeft gepland. Ditmaal geeft Super Lauwersmeer een kijkje aan boord. En daarmee onthult het de unieke karakteristiek van dit jacht.


In het kort:

  • Ultieme samensmelting van de voordelen van een achterkajuit en open kuip
  • Mogelijkheid om binnen én buiten te sturen
  • Prestigieus BeachDeck als terras aan het water
  • Subliem gevoel met buiten dankzij grote glaspartijen

In welk vertrek aan boord van ‘Project 54’ u zich ook bevindt, het daglicht valt rijkelijk naar binnen en het uitzicht naar buiten is subliem. “Wij ontwikkelden ‘Project 54’ van binnen naar buiten”, vertelt Louis Jousma die samen met Arnold de Ruyter verantwoordelijk is voor het design van ‘Project 54’. “Om die reden presenteren we eerst het interieurconcept van dit nieuwe jacht en pas daarna het exterieurdesign.”

Het daglicht valt rijkelijk naar binnen en het uitzicht naar buiten is subliem

Ontstaan door goed te luisteren

Met ‘Project 54’ trekt Super Lauwersmeer alle competentie van meer dan 50 jaar jachtbouwhistorie uit de kast. “Tijdens beurzen, gesprekken met klanten en door goed te letten op trends in de jachtwereld ontstond het idee voor een nieuw topmodel van Super Lauwersmeer. Met ‘Project 54’ zetten we een revolutionair jacht in de markt dat wars is van concessies.”, aldus Louis. “

“Normaal gesproken maken klanten een afweging tussen een achterkajuit (AC) of open kuip (OC). Daarmee valt automatisch ook de keuze tussen binnen of buiten sturen. En tussen vlak bij het water (open kuip) of bovenop de achterkajuit zitten. Met ‘Project 54’ bieden we die beide werelden aan in één schip. Tel daarbij op dat dit schip gebouwd is uit staal maar toch in staat om relatief snel te varen en u begrijpt dat alle traditionele concessies verleden tijd zijn.”, aldus de werfeigenaar.

BeachDeck als extra dimensie

‘Project 54’ biedt het beste van de werelden van een achterkajuit en een open kuip. Maar daar voegt ze nog een extra dimensie aan toe; het BeachDeck. “Het leven aan boord van een jacht verplaatst zich steeds dichter naar het water”, zo vertelt Bastiaan Jousma, verantwoordelijk voor de verkoop bij Super Lauwersmeer.

“We merken dat klanten graag dicht bij het water willen zitten. Met een open kuip komt die beleving al heel dichtbij. Dankzij het verlengde zwemplateau dat we aanbieden op onze Discovery-serie ervaren we dat een deel van onze klanten hiermee hun wensen al vervult. Maar met ‘Project 54’ gaan we nog een stap verder. Het 16,5 meter lange jacht beschikt over een buitengewoon groot BeachDeck dat samen met de aangrenzende BeachLounge een unieke beleving vormt.”, zo vervolgt hij.

Het beste van een achterkajuit en open kuip, met nog een derde dimensie

Naar wens kan het BeachDeck worden ingericht met loungestoelen om heerlijk in de zon te zitten of een grote eettafel om geriefelijk aan het water te tafelen. Een deel van het BeachDeck is overdekt dankzij het vaste dak van het erboven gelegen SunDeck. De uitschuifbare zonneluifel maakt het daarbij mogelijk om te kiezen tussen zon of schaduw voor de rest van het dek.

Lounge aan het water

Dankzij de buitengewoon brede glazen pui van de aan het BeachDeck grenzende BeachLounge voelen binnen en buiten aan als één prachtige ruimte. De schuifdeuren in de pui geven toegang tot deze BeachLounge. Een prachtige plek om zowel overdag als ’s avonds te genieten aan het water. In de BeachLounge bevinden zich een hoge zit, de luxe keuken en een comfortabele hoekbank. Doordat de keuken grenst aan het BeachDeck is een koud drankje of een smakelijk diner altijd binnen handbereik.“Vanuit deze BeachLounge geniet u niet alleen van een prachtig uitzicht over het BeachDeck naar het water, maar in alle richtingen zorgen grote glaspartijen voor een ongelimiteerd uitzicht naar buiten. De positie van de ramen alsook de hoogteniveaus aan boord zijn zo ontworpen dat vanuit elk standpunt (zittend en staand) kan worden genoten van het uitzicht.”, aldus Louis.


Grote glaspartijen zorgen rondom voor een ongelimiteerd uitzicht naar buiten

WheelHouse als centrale ruimte

Met vijf traptreden betreedt u vanuit de BeachLounge het hoger gelegen WheelHouse; de centrale ruimte op ‘Project 54’. Van hieruit kunt u tevens uw weg vervolgen naar het SunDeck en naar de hutten voorin het schip.


Zoals in het gehele schip zorgen ook in het WheelHouse de grote glaspartijen voor een fantastische betrokkenheid met buiten. De royale U-bank is wat hoger geplaatst waardoor u ook zittend geniet van het uitzicht. “Een heerlijke plek om mee te varen, een spelletje te spelen, te lunchen of TV te kijken.”, vertelt Louis. “De stuurstand, die uiteraard is voorzien van state-of-the-art techniek, is zo geplaatst dat gasten op de U-bank en de schipper met elkaar in contact staan.”

Zonnen, loungen en buiten sturen op het SunDeck

Via de trap in het WheelHouse kunt u nog een verdieping hoger en betreedt u het SunDeck. “Ook hier hebben we meerdere zitplaatsen gecreëerd”, zo vertelt Bastiaan. “Hierdoor is het mogelijk om met het gehele gezelschap bij de stuurman te zitten. Vaart u met zijn tweeën dan kan de meevaarder plaatsnemen op de bank naast de stuurstand. Doordat die bank in tegenovergestelde richting is geplaatst hebben stuurman en meevaarder direct contact met elkaar. “En wie dat wenst, die kan ook plezierig naast de stuurman gaan zitten. De stuurstoel is breed genoeg voor twee personen”, aldus Louis.


Achterop het SunDeck bevindt zich een groot loungebed. Heerlijk om lekker van de zon en het uitzicht te genieten. Het dek beschikt naast de comfortabele en veelzijdige zitposities over een buitenkeuken voorzien van een koelkast, stromend water en BBQ. Met een goed glas wijn in de hand ziet u zichzelf ongetwijfeld al wel staan terwijl de geuren van de BBQ uw reukzintuigen prikkelen. Zit u liever in de schaduw dan in de zon? Het dak bovenop het SunDeck kan worden voorzien van een zonnescherm dat met een druk op de knop te sluiten is.

Twee royale hutten met eigen badkamer en toilet

Wanneer de avond valt betreedt u via het WheelHouse de beide hutten voorin het schip. Aan boord van de eerste ‘Project 54’ - zoals die deze zomer haar werelddebuut maakt - zijn twee ruime hutten en twee badkamers gerealiseerd. Aan bakboord bevindt zich een tweepersoons hut met aangrenzende badkamer die is voorzien van eigen toilet, regendouche en wastafelmeubel.


Voorin het schip bevindt zich de royale eigenaarshut met een riant vrijstaand bed. Bij het betreden van de eigenaarshut valt op hoeveel daglicht er naar binnen komt dankzij ook hier het vele glas. Dat is zo gerealiseerd dat privacy gegarandeerd is, maar uitzicht en licht net zo belangrijk zijn. Bijzonder is dat wanneer u ’s ochtends wakker wordt en de deur van de eigenaarshut open zet u dankzij het vele glas zo over het BeachDeck naar het water kijkt. In alles voelt de eigenaarshut hiermee aan als een 5-sterren hotelsuite.


Het luxe gevoel van een 5-sterren hotelsuite

Zowel vanuit de hal alsook vanuit de eigenaarshut is de aangrenzende badkamer te betreden. Deze is voorzien van een regendouche, ruim wastafelmeubel en toilet. Zoals het een Super Lauwersmeer betaamt beschikken alle ruimtes over veel kasten, lades en praktische bergruimtes. De vijftig jaar jachtbouwervaring is voelbaar in elk aspect.

Uniek in vele opzichten

Super Lauwersmeer zet met de onthulling van ‘Project 54’ echt de volgende stap in haar historie. Het revolutionaire jacht is niet alleen de grootste Super Lauwersmeer ooit gebouwd, maar beschikt over dusdanig veel primeurs dat de werf zichzelf als trendsetter neerzet. “Met ‘Project 54’ zetten we echt een uniek schip in de markt. Zij is gebouwd uit staal, maar wel in staat snel te varen dankzij het unieke onderwaterschip. Bovendien is het interieur en exterieur concept uniek voor dit formaat schip.”, aldus Louis.

Inmiddels heeft Super Lauwersmeer reeds twee exemplaren van de ‘Project 54’ verkocht en is de interesse enorm. Beide schepen zijn momenteel in aanbouw op de eigen werf in het Friese Noardburgum. Daar worden van cascobouw tot interieur alle Super Lauwersmeer’s door eigen vakmensen met de hand en naar klantwens gebouwd. De wereldpremière van het jacht staat gepland voor deze zomer. Vlak voor de première maakt de werf ook de definitieve naam van het schip bekend.

Meer over 'Project 54'

Ontvang updates over 'Project 54' per e-mail


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook