Lourens Magazine: "Varende vakantievilla’s"

In de meest recente uitgave van de glossy 'Lourens Magazine' staat ook Super Lauwersmeer in de schijnwerpers. Er wordt gesproken over de ervaring, topkwaliteit en visie van werfeigenaren Bastiaan en Louis Jousma. Het volledige artikel hebben wij hieronder voor u gepubliceerd.


Elke paar dagen wakker worden met een ander uitzicht. Op de ene ochtend de vogels horen fluiten in een natuurgebied en de andere avond aanmeren in het centrum van een grote stad. Met een Super Lauwersmeer heeft u een varende vakantievilla tot uw beschikking waarmee u de mooiste plekken ontdekt. En dat alles met de luxe en het comfort van thuis aan boord.

In Noardburgum, een dorp met net iets meer dan 2.200 inwoners tussen Leeuwarden en Groningen, worden jaarlijks ongeveer zes Super Lauwersmeers gebouwd. Aan het roer van de werf staan sinds 2000 de broers Bastiaan en Louis Jousma. Zij leerden het vak van Piet Wouda, de grondlegger die de werf in 1969 aan de rand van het Lauwersmeer begon.

Onze werf staat garant voor topkwaliteit

Alles onder één dak

Inmiddels worden al meer dan 50 jaar jachten gebouwd onder de naam Super Lauwersmeer. Wie op de werf binnenloopt, ruikt in de cascohal de geur van staal, in de interieurhal de geur van hout en in de spuithal komen de verfdampen je tegemoet. Je voelt en proeft er het ambacht en de kwaliteit, want dat is waar de werf voor staat. ‘Elk jacht wordt met passie en toewijding door vele handen aangeraakt. De handen van onze vakmannen, die net als onze klanten alleen voor het hoogst haalbare gaan’, zo vertelt Bastiaan. ‘Een jacht van Super Lauwersmeer verlaat tijdens de bouw nooit de werf. Alles gebeurt onder één dak; van de bouw van het casco tot het schilderwerk, de interieurbouw en de techniek. Daarmee kan onze werf garant staan voor topkwaliteit’, zo vult zijn broer Louis aan.

Maatwerk tot in detail

Op de werf spreken we ook een klant. De familie Van der Veen, een jong gezin dat letterlijk hun dromen waar maakte, toen ze vorig jaar zomer hun nieuwgebouwde schip te water lieten. Zij roemen de aanpak van de werf. ‘Super Lauwersmeer heeft ons schip geheel naar wens en smaak gebouwd. Onze keuze was gevallen op de Discovery 47 OC, die we vervolgens samen met Bastiaan en Louis qua kleuren, materialen, indeling en features tot in detail hebben kunnen samenstellen. Een prachtig traject met een fantastisch eindresultaat. Het was mooi om te ervaren dat Super Lauwersmeer er echt naar streeft om je in het bouwtraject te betrekken. Zo zie je je droom stap voor stap werkelijkheid worden’, aldus een enthousiaste Sytze van der Veen.

Dromen worden stap voor stap werkelijkheid

Luxe en comfort

Aan boord van een Super Lauwersmeer ontbreekt het de eigenaren aan niets. ‘Onze klanten zijn thuis, in hun auto en op hun vakanties gewend aan een bepaalde luxe, die ze ook wensen als ze varen’, vertelt Bastiaan. ‘Dat zie je niet alleen terug in de materiaalkeuze en bouwkwaliteit van de jachten, maar ook in de uitrusting. Denk hierbij aan vloerverwarming, airco, Wifi, een uitgebreid entertainmentsysteem, navigatieapparatuur en zaken als een vaatwasser, wijnkoeler en wasmachine. Speciale wensen zijn er dikwijls ook. Het jacht voor de familie Van der Veen is bijvoorbeeld uitgerust met een verlengd zwemplateau, waarop een lift is gemonteerd voor een jetski.’ Terwijl we een rondleiding krijgen op de werf, zien we meer van dit soort speciale klantverzoeken. Wat te denken van een jacuzzi aan boord. Of een extra hut om gasten in alle privacy aan boord te kunnen laten overnachten.

Breed aanbod

Het modellengamma van Super Lauwersmeer reikt momenteel van de 13 meter lange Discovery 42 OC tot de 14,99 meter Discovery 50 CS. Van open kuip tot achterkajuit en van center sleeper tot flybridge jacht. Of je nu met je gezin aan boord stapt, zoals de familie Van der Veen, als echtpaar lange reizen wilt maken naar het zuiden van Europa, of met vrienden door Nederland wilt varen; Super Lauwersmeer luistert naar je wensen en past daar het schip tot in detail op aan. En alsof dat nog niet genoeg keuze is wordt op de werf onder de mysterieuze naam ‘Project 54’ momenteel gewerkt aan een gloednieuw topmodel van 16,5 meter. Een schip dat de al moderne lijn van Super Lauwersmeer naar een nog hoger plan tilt.


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook