Het flybridge jacht van Super Lauwersmeer

Wij noemen de Discovery Flybridge ‘het beste van twee werelden’. Met een nieuw flybridge jacht weet u namelijk de voordelen van zowel een jacht met open kuip alsook die met achterkajuit te combineren. En daar komt nog een heel mooi extra aspect bij; de flybridge zelf.

Het blijft voor u als watersporter altijd een kwestie van keuzes. Wil ik graag buiten kunnen sturen? En zoveel mogelijk ruimte aan boord? Dan ligt de keuze voor een jacht met achterkajuit voor de hand.

Maar de uitstraling van een jacht met open kuip spreekt u net wat meer aan. Of u geniet juist van het gelijkvloerse karakter waarbij u vanuit de salon zo de kuip inloopt. Ja, dan kunt u niet onder een open kuip uit.

Het extra aspect van een flybridge

Maar stel dat die beide werelden met elkaar te combineren zijn. U kunt zowel binnen als buiten varen, u kunt zo vanuit de salon de kuip inlopen en u kunt genieten van een panoramisch zicht vanaf uw terras. Inderdaad, dat laatste is het extra aspect van een jacht met flybridge, namelijk de flybridge zelf.


Voordelen flybridge jacht:

  • Mooie open kuip waarmee de salon en buiten verbonden zijn
  • De flybridge bovenop het schip dient als een panoramisch terras
  • Met een flybridge kunt u zowel binnen als buiten sturen
  • Loungen bovenop de flybridge
Eenmaal boven wilt u zo lang mogelijk genieten van het ongelofelijke zicht rondom

Aan boord van onze Discovery 46 OC Flybridge, die is gebaseerd op de Discovery 46 OC (open kuip) bereikt u via de ergonomisch vormgegeven trap een verrassend ruim dek. Hier bevinden zich de stuurstand voorzien van alle gewenste apparatuur en een heerlijke loungebank. Indien gewenst kan tevens een koelkast en spoelbak worden geïntegreerd, want eenmaal boven wilt u zo lang mogelijk genieten van het ongelofelijke zicht rondom.


Uniek flybridge jacht in haar soort

Met de Discovery Flybridge heeft Super Lauwersmeer in 2016 een jacht ontwikkeld dat uniek is in haar soort. Een 14 meter lange stalen Flybride met een spraakmakende uitstraling is in deze klasse ongekend en was destijds ook niet eerder vertoond.


De meeste Flybridges hebben veel meer lengte nodig om een dusdanige uitstraling te krijgen. Het lijnenspel uit de hand van de geroemde ontwerper Arnold de Ruyter gecombineerd met de praktische en innovatieve eigenschappen van Super Lauwersmeer zal voor velen dan ook een droom in vervulling laten gaan.

De pure luxe en het comfort van thuis

Aan boord van de Discovery Flybridge wordt u het comfort en de luxe geboden zoals u dat thuis gewend bent. De aan de kuip grenzende - en daardoor prachtig centraal gesitueerde - keuken is van alle gemakken voorzien. Van een vaatwasser en koelkast tot een oven en zelfs een Quooker. Loopt u verder naar voren dan komt u uit in de salon met prachtige hoekbank en een fantastisch panoramisch zicht rondom. Het innovatieve karakter van Super Lauwersmeer komt ook hierbij weer naar voren. De trap naar het bovendek is zoveel mogelijk open gehouden en erachter is glas geplaatst zodat het zicht praktisch net zo goed is als in de open kuip.


Ruime hutten

Loopt u de salon door dan bevindt zich helemaal voorin een ergonomisch ontworpen trap waarmee u benedendeks komt. Daar bevinden zich twee hutten. Helemaal voorin het schip treft u de ruime eigenaarshut met centraal geplaatst Frans bed aan. Rondom het bed is veel bewegingsvrijheid, zowel in de breedte alsook in de hoogte. De grote hang- en legkasten alsmede een grote lade onder het bed maken het mogelijk om voor elke gelegenheid het juiste outfit aan boord te hebben.


Flybridge met gastenverblijf

Aan bakboordzijde bevindt zich een gastenverblijf voor twee personen. Daar is tevens ruimte voor een wasmachine/droger en grote diepvries.

Een stalen flybridge van dit formaat is ongekend

De natte cel bevindt zich aan stuurboord. Opvallend is de mooie ruime douchecabine welke dankzij een glazen wand gescheiden wordt van het badmeubel en het toilet. Natte voeten worden hierdoor voorkomen.


Optimaal gebruik van de ruimte

Net als elke Super Lauwersmeer is ook de Discovery Flybridge gericht op het bieden van comfort zoals u dat thuis gewend bent. Zodoende is elke vierkante centimeter optimaal benut voor leef- en opbergruimte. Uw (elektrische) fietsen passen perfect in de ruimte onder de open kuip, een kelder in de salon maakt het inslaan van proviand voor een lange reis geen enkel probleem en in de keuken zitten innovatieve oplossingen om zoveel mogelijk keukengerei en ingrediënten kwijt te kunnen. Het reeds genoemde grote Franse bed, de ruime douchecabine met glazen deur alsook de aanwezige wasmachine/droger en diepvries maken de Discovery Flybridge uitermate geschikt voor een lange reis naar Zuid-Europa, Scandinavië of comfortabele tochten dichter bij huis.


Samen met u een nieuw flybridge jacht bouwen?

Wij bouwen graag samen met u aan uw watersportdroom. Elke jacht met flybridge bouwen wij geheel in eigen beheer op onze moderne werf in Noardburgum. Het schip wordt daar aangereikt door de handen van vakmensen die net zulke hoge eisen stellen aan kwaliteit en afwerking als u. En het mooie van een stalen schip ten opzichte van bijvoorbeeld polyester is dat wij deze volledig naar uw wens kunnen bouwen.

Om uw dromen volledig in vervulling te laten gaan start elk proces met de inventarisatie van uw wensen en eisen. Want ondanks dat de Discovery 46 Flybridge een door ons ontworpen en ontwikkeld model is heeft u veel vrijheid om uw droomschip samen te stellen. Denk hierbij aan de kleuren, materialen en ook de indeling van het interieur. Vaart u met zijn 2’en? Bent u vaak met vrienden op pad? Of wilt u met het hele gezin genieten van lange (zomer)vakanties op het water? Afhankelijk van uw situatie en wensen gaan wij samen met u aan de slag om het interieur geheel naar wens in te delen. Zelfs als u een sauna aan boord wilt of ruimte nodig heeft voor het meenemen van een jetski denken wij met u mee.


Zo bouwen wij uw flybridge jacht:

Bekijk hier meer informatie (technische specificaties, foto's en details) over de Discovery 46 Flybridge.

Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook