MotorBoot zeer enthousiast over ‘Kuuroord op het water’

Het Duitse watersportmagazine MotorBoot publiceerde onlangs een lovende testrecensie in hun mei-nummer. “Ongetwijfeld de blikvanger in elke haven”, zo opent het verhaal. “En niet alleen door de kleurstelling, maar ook benedendeks is een buitengewone eyecatcher te vinden”. Journalist Claus D. Breitenfeld doelt daarmee op de wellness aan boord van deze Discovery 47 AC ‘Vida’.


De klant die deze unieke Discovery liet bouwen had een duidelijke opdracht: “Bouw voor mij een schip dat een kuuroord op het water is. Een uniek schip zoals er geen andere van te vinden is in de jachtcharter”. Het is een vraagstelling waar de broers Bastiaan en Louis Jousma, eigenaren van Super Lauwersmeer, enthousiast van worden. En zo werd de Discovery 47 AC ‘Vida’ in de zomer van 2021 te water gelaten en toegevoegd aan de vloot van MYM Yachtcharter.

Alles wat de eigenaar wil telt

Breitenfeld schrijft vol lof over het schip, de bouwkwaliteit en vaareigenschappen. “Velen kunnen een dertien in een dozijn-schip bouwen, maar als het echt gaat om de puntjes op de ‘i’ dan ontkom je niet aan de werf uit Noardburgum”, zo valt in zijn test te lezen. “Alles wat haalbaar is en de eigenaar wil telt bij Super Lauwersmeer. Op de ‘Vida’ zijn ongebruikelijke ideeën gerealiseerd dat getuigt van een samenwerking met een creatieve werf”.

Geen 'vierkant blok'

Je proeft bijna de verbazing van Breitenfeld als hij schrijft over de faciliteiten aan boord: “Een sauna, whirlpool en regendouche – ja u leest het goed – dit alles vraagt natuurlijk om een passende ruimte waardoor compromissen gesloten moeten worden. Niets van dit alles. De gehele achterkajuit is ongewijzigd gebleven en aan het door Arnold de Ruyter getekende ontwerp werd geen enkele concessie gedaan. Dit is bovendien het bewijs dat een praktisch achterkajuit-jacht niet over hoeft te komen als een ‘vierkant blok’.

Volledige testverslag

Benieuwd naar het volledige verhaal en de conclusies van de MotorBoot-journalist? Download hier het volledige testverslag.Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook