Klantverhaal: ​Genieten in plaats van werken voor Patrick & Dominique

Hij had een vader die zeevaarder was, zij had een passie voor zeilen. Het is dus logisch dat de liefde voor het water diep zit bij Patrick en Dominique. Na jaren zeilen op de wind, gaf het Belgische echtpaar daar het laatste decennium uiting aan door vakanties op huurjachten door te brengen. Dit beviel zo goed dat ze sinds deze zomer de trotse eigenaren zijn van de Cuba Libre, hun op maat gebouwde Super Lauwersmeer Discovery 46 OC Longroof.

Na Patricks carrière als verantwoordelijke van succesvolle transportbedrijven in Antwerpen, werd het tijd om hun droom waar te maken. Hun drie kinderen zijn volwassen en ze zijn trotse grootouders van twee kleinkinderen. Ook hebben ze een geweldige vriendenkring om zich heen. Na een leven lang hard werken, willen ze zich nu richten op die mooie dingen in het leven.

Eindelijk volle focus op de mooie dingen van het leven

Verzamelplaats voor het gezin

Uiteraard moest hun passie voor het water in dat genieten ook een hoofdrol krijgen. De zomers op huurjachten waren zo fijn, dat ze graag hun eigen jacht wilden laten bouwen. De haven waar ook hun vrienden vertoeven, is Tholen. Dat ligt op ongeveer veertig minuten van Antwerpen. Een mooie verzamelplaats dus voor het gezin en een fraai vertrekpunt voor dag-, weekend- of weektochten. Maar ook voor langere vakanties aan boord richting Scandinavië, Duitsland of Frankrijk.

De focus van hun zoektocht lag eerst op een snel varend jacht, maar uiteindelijk kozen ze toch voor een water verplaatsend model. Omwille van de reisdoelen, het brandstofverbruik en de stabiliteit leek dit hen toch de beste optie. Tripjes naar watersportbeurzen volgden, om de juiste werf voor de bouw van hun droomjacht te vinden. Van de Hiswa tot Boot Düsseldorf, ze bezochten er veel. Ook werden diverse werven aangedaan.


Goed gevoel bij Super Lauwersmeer

Toen ze de Pursuit of Happiness en de Yanos van jachtbouwer Super Lauwersmeer tegenkwamen op ons YouTube-kanaal, tekende zich al snel een voorkeur af voor dit mooie type. Twee Discovery 47 OC-modellen, maar toch totaal verschillend van elkaar. De Porsche krijtwitte exterieurkleur van de Pursuit of Happiness vonden ze schitterend. Bij de knaloranje Yanos sprak juist het loungegevoel van het interieur hen enorm aan. Ze maakten kennis met Bastiaan Jousma, mede-eigenaar van Super Lauwersmeer.

Dankzij personalisatie werd het écht hun schip

Na verdere onderhandelingen viel de keuze definitief op een jacht van Super Lauwersmeer. Vervolgens werd dieper ingegaan op de diverse mogelijkheden en kwam men snel tot een model dat het exterieur en het kleurschema van de Pursuit of Happiness en het interieur van de Yanos combineerde. Ook konden hun aanvullende wensen worden verwerkt, zodat het écht hun schip zou worden.


Perplex door het ontwerp

Van vergrote badkamer tot longroof en van verkort zwemplateau tot afsluitbare poortjes voor de hond richting de gangboorden en het achterdek: Super Lauwersmeer verwerkte het allemaal, wat Patrick en Dominique perplex liet staan. Zelfs details als zwarte kranen en donker glas in de ramen waren in het ontwerp meegenomen. Ze konden niet wachten om te beginnen met de bouw; daarvoor moest alleen nog een handtekening onder het contract gezet worden.


Dat gebeurde in september 2022. Bastiaan kwam hiervoor speciaal naar Antwerpen. Begin 2023 ving de bouw aan, waarna in juli 2024 de tewaterlating volgde. Bij het hele proces betrok Super Lauwersmeer Patrick en Dominique heel nauw. Foto’s en video’s werden wekelijks doorgestuurd. Tevens waren ze altijd welkom op de werf. De korte opvolging leidde ertoe dat aanvullende wensen alsnog gerealiseerd werden. Patrick en Dominique waren onder de indruk hoe snel Bastiaan en Louis op dat vlak schakelden.

Aanvullende wensen gerealiseerd

Een afstandsbediening om het jacht vanuit het gangboord aan te kunnen meren, een spudpaal om met een druk op de knop voor anker te kunnen gaan en een airco om de temperatuur aan boord aangenaam te houden: het zijn allemaal aanpassingen die nog tijdens het bouwproces werden gedaan. Inmiddels zijn de eerste vaaruren gemaakt en in alle opzichten zijn ze ontzettend blij. Super Lauwersmeer heeft weer een watersportdroom waargemaakt.


Op hun droomjacht prijkt de naam Cuba Libre, een drankje waarbij cola gemixt wordt met een scheutje donkere rum en limoensap. Hun favoriete cocktail. Ook staat deze naam voor vrijheid. En of ze straks nu in Noorwegen, Frankrijk of Duitsland varen, overal ter wereld kunnen ze deze naam goed uitspreken. Ook dat vonden ze belangrijk bij de naamkeuze. Voorlopig zal de Cuba Libre eerst in Nederland een blikvanger zijn en kunt u Patrick en Dominique tegenkomen op de Friese meren, De Wadden, het IJsselmeer of in Zeeland.

Visitekaartje op de Hiswa

De Cuba Libre zal van 28 augustus tot 1 september namelijk beschikbaar zijn als visitekaartje voor Super Lauwersmeer op de Hiswa te Lelystad. Wie ter inspiratie een kijkje aan boord wil nemen, is van harte welkom. Na afloop van de beurs wordt de tocht naar de thuishaven in Tholen aangevat via Amsterdam en Dordrecht. Op naar prachtige reizen, mooie herinneringen en onvergetelijke belevenissen.


Meer van deze verhalen lezen?

Vraag ons jubileummagazine aan

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

Een ogenblik geduld…


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook