Test Discovery 42 OC in Skipper: “Premium kwaliteit”

Als eerste journalist stapte Skipper aan boord van de jongste telg binnen de Discovery-familie. Hij was onder de indruk van het design, de afwerking en de praktische indeling van het open kuip-jacht.


Tijdens zijn bezoek aan Noardburgum kreeg Peter eerst een uitgebreide rondleiding over de werf. Hij was zeer enthousiast over het feit dat Super Lauwersmeer haar jachten volledig in eigen huis ontwikkelt en bouwt. “Een professionele productie waarbij een team van ervaren vakmannen tot op de millimeter nauwkeurig werkt.”, zo schrijft hij. Deze ‘alles-onder-één-dak’-filosofie van Super Lauwersmeer werpt duidelijk zijn vruchten af in het eindproduct, maar ook in het proces. Marienfeld is dan ook zeer te spreken over de stem die de klant heeft in de realisatie van diens droomjacht.

Terug naar de Discovery 42 OC. Wanneer Peter aan boord stapt valt hem meteen op dat er sprake is van een uitzonderlijk interieurdesign. “Waar veel watersportklanten kiezen voor mahonie of kersen, kozen de Luxemburgse eigenaren van de ‘Y not’ voor Zebrano-hout. In combinatie met de betonlook vloer en frisse accenten zorgt het voor een uniek interieur”. Volgens de Skipper-journalist is het wellicht niet ieders smaak, maar het mooie is dat Super Lauwersmeer hiermee laat zien dat de klant geheel zelf kan bepalen hoe zijn jacht eruit moet zien.


Behalve de praktische indeling en het feit dat de salon en de kuip zo mooi bij elkaar betrokken worden is Marienfeld lovend over de vaareigenschappen. “Wanneer we de turbodiesel starten vragen we ons af of deze wel draait, zo fluisterstil is deze.”, schrijft hij. “Maar hij doet het echt.”, zo vervolgt hij zijn verhaal. “Zelfs bij 1.600 tpm blijft het wonderlijk stil aan boord. Bij de volgende meting, op 2.200 tpm en bij een snelheid van 7,4 knopen, is alsnog maar 58 dB(A) meetbaar. Ongekend!”

Benieuwd naar het hele verhaal van Peter Marienfeld in Skipper? Lees het testverslag hier ->Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook