Super Lauwersmeer op tour door Nederland

​In de week dat normaal gesproken de HISWA te Water plaats zou vinden trekt Super Lauwersmeer het land door met de Discovery 47 OC. Het jacht - voorzien van een primeur - maakt een ronde door Nederland om u aan boord te kunnen verwelkomen. Aansluitend is er een open werf weekend.


“Met het wegvallen van de HISWA te Water kwam ook het podium te vervallen om onze primeur van deze zomer te kunnen presenteren. En dat vonden we jammer. Daarop besloten we om – met inachtneming van alle Coronamaatregelen - onze klanten en potentiële klanten alsnog in de gelegenheid te stellen aan boord te stappen. Dichterbij huis dan wanneer ze naar Lelystad hadden gereisd”, aldus Bastiaan Jousma, mede-eigenaar van de Friese jachtwerf.


Vier locaties in Nederland

Super Lauwersmeer zal tijdens de tour door Nederland aanmeren in Roermond, Rotterdam, Amsterdam en Zwartsluis. De start is op 1 en 2 september in Roermond waar de werf naast Nederlandse gasten vooral ook Duitsers en Belgen hoopt te verwelkomen. Op 5 en 6 september ligt de Discovery 47 OC aangemeerd in Rotterdam om vervolgens op 8 en 9 september Amsterdam aan te doen. Na het oversteken van het IJsselmeer wordt op 11 en 12 september in waterdorp Zwartsluis de gelegenheid gegeven aan boord te stappen.


Open werf-weekend

Als afsluiting vindt in het weekend van 18 – 20 september een open huis plaats op de werf. De Discovery 47 OC sluit haar tournee daarmee af op de thuisbasis in Noardburgum. Wie van die gelegenheid gebruikmaakt heeft meteen de kans om een rondleiding te krijgen op de werf waar elke Super Lauwersmeer van casco tot afbouw wordt gebouwd. Een prachtige gelegenheid om te zien met welk vakmanschap en meer dan 50 jaar jachtbouwervaring elke Super Lauwersmeer wordt geboren.


Discovery 47 OC

Het middelpunt van de tour vormt de Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ die vlak voor de zomer te water werd gelaten. De derde versie van het 14 meter lange open kuip jacht bevat talloze innovaties die bewijzen dat Super Lauwersmeer bij elk jacht opnieuw een stap verder zet. En ook ditmaal is dat voelbaar vanaf het moment dat je aan boord stapt. In nauwe samenwerking met de klant werd het schip bovendien geheel naar smaak aangekleed en werden innovatieve oplossingen bedacht om te kunnen voldoen aan specifieke klantwensen.

Primeur met de Hull Vane

Deze Super Lauwersmeer Discovery 47 OC is daarnaast ook uitgevoerd met een primeur; de allereerste semi-custom Hull Vane® op een stalen nieuwbouwjacht onder de 15 meter. Dit hydrodynamisch vleugelvormig aanhangsel wordt onder het jacht gemonteerd en heeft een positieve invloed op de vaarprestaties. Meer comfort, een lager verbruik en een hogere topsnelheid zijn slechts drie van de voordelen van de Hull Vane.

Aanmelding verplicht

Super Lauwersmeer nodigt u van harte uit om van 1 – 20 september aan boord te stappen van de Discovery 47 OC in de genoemde plaatsen of tijdens het open huis-weekend. Om uitgebreid de tijd voor u te kunnen nemen en de richtlijnen rondom Corona te kunnen waarborgen is aanmelden verplicht. Dat kan op www.superlauwersmeer.nl/ontour
Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook