Skipper over de Discovery 45 OC: “Eyecatcher onder de staaljachten”

De Duitse watersportjournalist Peter Marienfeld is diep onder de indruk van de Discovery 45 OC. Wanneer hij na de testvaart bij ons van boord stapt spreekt hij over ‘Het mooiste jacht in deze klasse’. De test die hij publiceert in het Duitse magazine Skip

Marienfeld opent zijn verhaal vastberaden: "De Super Lauwersmeer Discovery 45 OC is vanuit elk perspectief een schitterend jacht". Verderop in zijn verhaal looft hij de samenwerking van werfeigenaar Louis Jousma en de gerespecteerde ontwerper Arnold de Ruyter: "De Ruyter en Jousma hebben een stalen jacht ontworpen dat een bijzonder stuk kunst vormt", aldus de Duitse journalist.


'Een echt premium product'

Het design van de Discovery 45 OC komt in zijn verhaal nog vele malen aan bod, maar Marienfeld is over veel meer zaken te spreken. Hij noemt het open kuip jacht een 'echt premium product' waarbij veel lof uitgaat voor de 'ergonomische indeling, de rijke aankleding en de enorme bewegingsvrijheid aan boord'. Het panoramische zicht dat je vanuit de salon naar buiten hebt alsook de mogelijkheid om dankzij een deur in beide gangboorden aan wal te stappen blijven eveneens niet ongeprezen.

'Stabiel'

Over de vaareigenschappen is de Skipper-testredacteur al evenzo lovend: "De Super Lauwersmeer ligt bij elke manoeuvre zeer stabiel in het water. Het jacht is uitermate geschikt om ontspannen te reizen waarbij de motor stil is en voldoende kracht biedt."


Volledige testverhaal

Wij zijn uitermate trots op deze recensie die onze passie voor perfectie onderstreept. Wilt u de (Duitse) test volledig lezen? De PDF kunt u hier downloaden.


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook