Reisverhaal: maandenlang varen in Frankrijk

Sinds 2014 zijn Thijs en Antoinette Sänger eigenaar van een Super Lauwersmeer Discovery 45 AC. Hun droom: maandenlang door Frankrijk varen en daarbij te profiteren van de luxe en het comfort alsof je thuis bent.

Die droom ontstond toen Thijs en Antoinette met hun Intercruiser 34 in 2012 een 10 weken durende reis maakten naar Parijs en terug. Het begon te kriebelen om vaartochten te gaan maken waarbij ze 4 tot 5 maanden per jaar onderweg zijn.

Luxe, ruimte en comfort als criteria

In hun oriëntatie viel de keuze op een stalen verdringer aangezien snel varen op de kanalen, waar je veelal maximaal 8 km/h mag, geen enkel nut heeft. Daarbij waren ‘luxe, ruimte en comfort’ belangrijke criteria. “De Discovery 45 AC is werkelijk de overtreffende trap in afwerking, leefruimte en voorzieningen zoals de vloerverwarming die in het voor- en najaar volop z’n dienst bewijst”, aldus Thijs.


Stabiel en goed zicht

“Ondanks dat de Discovery 45 AC met een lengte van 13,70 meter en een breedte van 4,36 een groot jacht is, vormt dat in Frankrijk geen enkel probleem. Zelfs de kleinste sluizen, zo’n 5 meter breed, zijn goed te bevaren.”, aldus Thijs. Volgens hem komt dat men name dankzij de stabiele rechtuit vaareigenschappen van het schip alsook het goede zicht vanaf de stuurstand.Multifunctionele kap

De innovatieve multifunctionele kap ontstond mede naar wens van de familie Sänger. Zij maken er tijdens hun reizen dan ook ten volste gebruik van. “Met de radarbeugel omhoog is de kap heel snel weg te klappen en is het schip volledig open te varen. Indien nodig kunnen de radarbeugel en de tent eenvoudig neergeklapt worden waardoor een doorvaarthoogte van 3,15 meter ontstaat. En dat zonder de ramen neer te klappen. In de praktijk vaar je in het zonnige Frankrijk nagenoeg altijd met de bimini.”, aldus Thijs. Antoinette vult hem aan: “Fantastisch is dat je de bimini vanaf de stuurstand makkelijk horizontaal kunt laten zakken tot zelfs 3,20 meter, waardoor zelfs de laagste Franse bruggen gepasseerd kunnen worden”.


Beschermd tegen de zon

Een groot deel van hun reis maakt de familie Sänger dus met de bimini omhoog. Thijs: “Door het voorraam en de twee zijramen eruit te ritsen ontstaat in een oogwenk een bimini; je vaart heerlijk buiten zonder in de brandende zon te zitten”. Voor extra koeling op hete zomerdagen, klappen zij bovendien regelmatig de middelste raam neer.

Reislustig

Inmiddels heeft de familie Sänger al drie prachtige reizen gemaakt door Frankrijk en Duitsland. In 2015 trokken ze via Parijs, de Loire en de Vogezen naar de Moezel en de Rijn. Vorig jaar ging de reis via Parijs naar de Champagne-streek en terug via de Franse en Waalse Ardennen. Dit jaar voeren Antoinette en Thijs door de Champagne en Bourgogne richting de Rhone. De terugreis verliep via de Jura, de Elzas (Colmar en Straatsburg), Saarbrucken, Moezel en de Rijn. Hun Super Lauwersmeer Discovery 45 AC 'Nannygai' behoort daarmee tot de meest ervaren reizigers onder de Discovery's.


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook