Nautique betitelt Evolve OC als 'Stalen uitblinker'

"De Nederlandse jachtbouw blinkt uit in de bouw van stalen jachten", zo opent Nautique haar verhaal. Niet alleen in de superjachten-klasse, maar ook daaronder. En met als titel 'Stalen uitblinker' schaart het magazine ook de Evolve 48 OC hieronder.

Redacteur Hans Brouwers, tevens één van de leden van de 'HISWA Motorboot van het jaar' jury was tijdens zijn testvaart onder de indruk van de Evolve 48 OC. "Het is hier aan boord eigenlijk net zo comfortabel als thuis", schrijft hij in Nautique nummer 6 van 2015. Met name de grote deuren die eenmaal geopend één grote leefruimte laten ontstaan zijn volgens Brouwers aantrekkelijk. "Je creëert een grote leefruimte op één niveau met daarin de zithoek, keuken en een riant buitenterras. Bijzonder aan dat terras is dat het verhoogde teakdek doorloopt achter de rondzit. Het maakt de rondzit wat intiemer en verschaft zo extra bergruimte (fietsen!) onder dat dek", zo valt te lezen in het magazine.

"Een geslaagd ontwerp"

De conclusie van Nautique is duidelijk: "De Evolve 48 OC biedt op ruim 14 meter eigenlijk alles wat je van een modern motorjacht mag verwachten. Het design is stoer en tegelijk sierlijk en het interieur biedt, voor twee personen, vrijwel hetzelfde comfort als thuis. Ook vaartechnisch laat dit jacht nauwelijks iets te wensen over. Met de 150 pk Iveco-diesel is het een echte mijlenvreter bij een kruissnelheid van 6,5 knopen en, indien nodig, is een top mogelijk van bijna 10 knopen. Kortom, de Evolve is een geslaagd ontwerp dat dankzij innovatieve toepassingen geschikt is voor langere tochten over vrijwel alle Europese binnenvaarwegen en kustwateren. De ontwerp- kwalificatie "CE keurmerk B" geeft aan dat je met dit jacht ook op zee kunt varen tot Beaufort 8 en een maximale golfhoogte van 4 meter."

Wilt u de volledige test van Nautique lezen en bent u tevens benieuwd naar de testen die verschenen zijn in onder meer Motorboot en De Vaarkant? Wij hebben alle Evolve-testen voor u op een rijtje gezet.


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook