​Motorboot (NL) noemt SLX54 ‘revolutionair’

De Nederlandse watersportjournaliste Yvonne Zwaan testte de SLX54. In het blad Motorboot bevestigde zij dat onze ambities voor de ontwikkeling van de SLX54 behaald zijn. Ze spreekt met woorden als ‘revolutionair’ en ‘geslaagd’.


Haar conclusie in de Motorboot van april 2023 spreekt boekdelen: “Super Lauwersmeer heeft met de SLX54 een gedurfd concept neergezet. De Friese werf is erin geslaagd een motorjacht te ontwikkelen dat in veel aspecten afwijkt van wat we gewend zijn. Daardoor biedt het motorjacht ook meer dan je van een stalen waterverplaatser van dit formaat zou mogen verwachten. Wat ruimte, comfort en voorzieningen betreft, maar ook zeker qua vaarbereik en mogelijkheden. Nog niet eerder is het gelukt een stalen motorjacht 30 km/u te laten varen. In dat opzicht is de SLX54 dus revolutionair te noemen.”

Het interieur ademt luxe en comfort

Een knap staaltje (design)werk

Het 7 pagina’s tellende verhaal in het toonaangevende watersportmagazine staat vol van lovende zinnen. Yvonne roemt onder meer het design. “Een boot naar dit concept, met twee achterdekken en twee leefniveaus, oogt al snel pompeus en massief door zijn hoge vrijboord. Diverse elementen in de vormgeving geven de SLX54 toch een vrij elegant en sportief uiterlijk. Een knap staaltje werk van Louis en Arnold.”

Luxe en comfort

Naast het design is ze eveneens zeer te spreken over het interieurconcept. Ze roemt de transparantie waardoor je zowel zittend als staand in het gehele schip naar buiten kunt kijken. “Het levert een heel ruimtelijk gevoel op”, aldus de hoofdredacteur van Motorboot. Over gevoel gesproken, ook de sfeer aan boord kan haar goedkeuring dragen: “Door de toepassing van met luxe stof beklede wandpanelen ademt het vertrek luxe en comfort.” schrijft ze onder meer over de eigenaarshut.

Benieuwd naar Yvonne haar volledig verhaal? Deze is te lezen via Motorboot.com


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook