Internationale pers vol lof over Discovery 47 AC

De altijd kritische (internationale) vakpers heeft gevaren met de gloednieuwe Super Lauwersmeer Discovery 47 AC. En de reacties zijn lovend. “We zijn overtuigd”, schrijft het Belgische watersportmagazine Varen. Het Duitse Skipper spreekt over een “Schoonheid uit staal”.

Voor het Belgische Varen stapte journalist Alfred J. Boer aan boord van de Discovery 47 AC. Boer is bekend met Super Lauwersmeer. Reeds eerder testte hij onder andere ook de Discovery 47 OC. “Wij herkennen onmiddellijk de sublieme afwerking en doordachte details van de andere Discovery’s”, zo schrijft hij. “Qua afwerking verdient de werf een regelrechte pluim: of het nu gaat om het timmer-, kit-, of leidingwerk, alles is tot in de puntjes met vakmanschap verzorgd.”


"Uitstekende koersstabiliteit"

Boer is met name ook onder de indruk van de vaareigenschappen. “De koersstabiliteit is uitstekend en dankzij de aanwezigheid van zowel een boeg- als hekschroef is manoeuvreren kinderspel. Het schip is zeer koersvast en er zijn nauwelijks stuurcorrecties vereist.”. Hij vervolgt in zijn verhaal vol lof over het geluidsniveau: “Varend met 1.300 toeren bij een snelheid van 4,3 (GPS) knopen blijkt de Volvo diesel op het achterdek het geluid van het klotsende water niet eens te kunnen overstemmen.” Iets dat zijn Duitse collega van Skipper kan beamen: “de beste vaar- en manoeuvreereigenschappen” zo schrijft Peter Marienfeld. “De elegante 47-voeter reageert spontaan en precies op iedere stuurbeweging” zo vervolgt hij zijn verhaal in Skipper 8.”


“Uitzicht zoals op een cruiseschip”

Voor Alfred J. Boer is het duidelijk: “De Discovery 47 AC is een uitgelezen optie voor een echtpaar dat samen graag lange reizen maakt, maar als het zo uitkomt ook gasten of kinderen aan boord kan nemen zonder al te veel privacy te moeten inleveren.”. Hij looft de keuken waar “alles aanwezig is om een uitgebreid diner te kunnen bereiden” en noemt de L-vormige bank in de salon “een uitgelezen loungeplek met uitzicht gelijk aan een buitenhut op een cruiseschip”. Peter Marienfeld is al evenzo te spreken over het interieur en spreekt over “Eersteklas ruimte in alle woonruimtes aan boord”.


"Een prima investering"

Alfred J. Boer geeft de doorslag en besluit met het feit dat de Discovery 47 AC een prima investering is: “De degelijke bouw en het tijdloze ontwerp staat in de toekomst bovendien garant voor een aantrekkelijke restwaarde. Een prima investering.”

Meer foto's, details en specificaties van de Discovery 47 AC ->

Lees hier de volledige testverslagen ->


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook