Direct varen? Gebruikte Discovery 47 OC te koop

Het is hun droomschip, maar noodgedwongen moet ze toch in de verkoop. Sytze en Loekie van der Veen dachten dat hun gezinsgeluk drie jaar geleden compleet was. Met de geboorte van hun derde kind en de doop van hun gloednieuwe droomjacht Pursuit of Happiness kon het grote genieten beginnen. Waar zij niet meer op rekenden, was de komst van hun vierde telg in 2021. Een cadeautje en hartstikke welkom, maar ook de reden dat ze nu met pijn in hart afscheid nemen van hun custom made Discovery 47 OC.


Geheel naar smaak en wens van de klant droomjachten bouwen. Voor Super Lauwersmeer vormt die zienswijze altijd het vertrekpunt. Pursuit of Happiness vormt op die regel geen uitzondering en stond om die reden ook weer garant voor tal van innovaties. “We zochten een jachtbouwer die niet alleen jachten voor klanten, maar juist samen met klanten wil bouwen. Dat samenspel vonden we bij Louis en Bastiaan”, blikt Sytze terug.

Primeurs om te koesteren
Een verlengd zwemplateau met davitssysteem om een waterscooter eenvoudig in het water te laten en er weer uit te halen, maar ook een in het casco verwerkte parasolhouder om overal in de open kuip schaduw te creëren. “Het zijn slechts twee voorbeelden van te koesteren primeurs, die Super Lauwersmeer verzorgde door persoonlijke wensen te vervullen. Maar het schip zit vol met noviteiten in het in- en exterieur.”


Een RVS-reling uitgevoerd in de niet-bestaande optie Satin Black Metallic, striping op de romp om alle ramen optisch met elkaar te verbinden, een matzwart gespoten radarbeugel. “Voor de looks van het schip deed ik inspiratie op in de autobranche. Prachtig vertaald door Super Lauwersmeer. Dat gebeurde ook met interieurideeën van Loekie, zoals krijtwit en matzwarte accenten, met Alcantara gestoffeerde panelen en LED-lichtlijnen in het plafond.”

Verrassende gezinsuitbreiding
Ruim twee jaar na de tewaterlating is Sytze nog altijd lyrisch over Pursuit of Happiness. De Augmented Reality op de schermen rond de stuurstand, de fluisterstille aandrijving en proportionele manoeuvreopties; hij had er nog jarenlang gebruik van willen maken. “De indeling van onze Discovery 47 OC is volledig gebaseerd op onze gezinssamenstelling in 2020. Maar met de verrassende komst van onze jongste dochter is die nu niet ideaal meer.”

Om hun geliefde jacht toch onderdeel van het gezin te laten blijven, haalden Sytze en Loekie in samenwerking met Super Lauwersmeer afgelopen winter nog alles nog uit kast. “We creëerden een extra slaapplaats aan boord en zorgden dat we de salonbank kunnen transformeren tot een tweepersoonsbed. In de zomer voeren we erop uit om te kijken of Pursuit of Happiness zo weer de rust en ruimte bood om ons los te koppelen van de wereld.”


Te weinig m2 voor vier kinderen
Hoe teleurstellend voor Sytze en Loekie ook, de conclusie was pijnlijk. “Voor een gezin met vier kleine kinderen biedt onze Discovery 47 OC helaas te weinig vierkante meters. De kinderen hebben voor hun slaap en ontspanning een eigen ruimte nodig. Dat kunnen we ze aan boord zelfs met de gedane aanpassingen helaas niet geven. Hoezeer we dit schip ook koesteren en hoe graag we het ook willen behouden; we moeten die waarheid onder ogen zien.”


Dat er een nieuwe versie van Pursuit of Happiness zal komen, verzacht de pijn voor nu slechts in lichte mate. “Die laten we absoluut weer door Super Lauwersmeer bouwen. Maar dat is toekomstmuziek voor als ook onze jongste dochter vier jaar oud en dus zelfredzaam is.” Wat voor nu rest is de zoektocht naar een nieuwe eigenaar voor hun droomjacht. “We hopen iemand te vinden, die waardeert hoeveel ziel en zaligheid er in dit schip gestopt is.”


Pijn in het hart
Sytze denkt dat verschillende doelgroepen Pursuit of Happiness als droomschip kunnen ervaren. “Van een klein gezin tot een stel dat met vrienden erop uit wil, iedereen kan zijn watersportwensen waarmaken op deze Discovery 47 OC. Een dag, een weekeind of wekenlang. Over zeeën, rivieren, kanalen of meren. Door sluizen en bruggen. En binnen of buiten de landsgrenzen. Op Pursuit of Happiness achtervolgt het watersportgeluk u overal. Met pijn in het hart nemen wij nu afscheid van dat gevoel.”

Meer lezen over Pursuit of Happiness? Lees dan ook ons eerdere verhaal.

Graag een keer aan boord kijken? Neem contact met ons op voor een afspraak.
Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook