Dankzij uniek maatwerk combineert Dhr. Molitor zijn beide passies

Reizen, dat is waar het leven van de heer Molitor uit bestaat. Als commercieel piloot bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair vloog hij Europa rond. Eenmaal aan de grond was hij ook graag buitenshuis. De Luxemburger hield ervan om met een huurjacht vakanties door te brengen op het water of om met zijn motor de weg op te gaan. Sinds zijn pensioen kan hij zijn passie voor het water en zijn motor perfect combineren. Een droom die Super Lauwersmeer liet uitkomen.


“Ik houd van alles wat beweegt”, verklaart de heer Molitor zijn liefde voor reizen door de lucht, over water en op het land. Dat op zijn rijbewijs ook een vliegbrevet, vaarbewijs en motorrijbewijs volgden, was ook geen verrassing. “Als piloot wist ik van mijn hobby mijn beroep te maken. Maar eenmaal thuis, bleef het reizen op andere manieren trekken. Dan wilde ik de wereld vanaf het water en de weg ontdekken.”

Motor- en jachtliefhebber

Meerdere vrije dagen bracht de heer Molitor door met vrienden op de motor. “Prachtige tochten maakten we dan door Europa.” Vele vakanties vierde de voormalige piloot met zijn familie op een huurjacht. “De Franse kanalen, het Duitse merendistrict rond Müritz en de Italiaanse omgeving rond Venetië; fantastisch vond ik het om daar meerdere weken op rond te varen. We zijn zelfs eens een week door Canada gevaren over Rideau Canal.”

© Foto Viviane Thill

Eigen jacht na pensioen

Dankzij die ervaringen wist hij één ding zeker: “Zodra ik met pensioen mocht, wilde ik een eigen jacht kopen. Dat moment zou eigenlijk in januari 2022 aanbreken, maar corona versnelde dat plan met een jaar. Ook bij Luxair hakte de pandemie er namelijk in.” Gelukkig was de bouw van zijn eigen droomjacht toen al in volle gang op de werf van Super Lauwersmeer in Noardburgum.

Keuze voor Super Lauwersmeer

Vooruitlopend op zijn pensioen, oriënteerde de heer Molitor zich op beurzen als Motorboot Sneek, Hiswa en Boot Düsseldorf. “Daar trof ik ook steeds de broers Bastiaan en Louis, de eigenaren van Super Lauwersmeer. Zowel het interieur als exterieur van hun Discovery 47 OC vond ik prachtig. Wat me meteen aan de broers opviel, was dat zij echt naar mijn persoonlijke wensen luisterden en meteen met oplossingen kwamen om die in het ontwerp te vertalen.”

Bastiaan en Louis bedachten ter plekke een uniek idee om mijn water- en motorpassie te combineren.

Uniek idee tijdens bezoek

Na meerdere malen van gedachten wisselen met elkaar, reisden Bastiaan en Louis af naar Luxemburg om de offerte te overhandigen. “Ik was echt verrast door hun bezoek. Dat ze die moeite namen, overtuigde me definitief voor hen te kiezen. Een gevoel dat versterkt werd, toen ze mijn BMW XR ontdekten. Bastiaan en Louis vroegen me naar mijn motorhobby en bedachten ter plekke een uniek idee om mijn water- en motorpassie te combineren.”


Motor mee aan boord

Tot dat moment had de heer Molitor het altijd voor onmogelijk gehouden om zijn motor mee aan boord te krijgen. Nu werd dat scenario ineens reëel. “Met hun team ontwierpen ze een systeem met een brug en een lier. Zo kon ik mijn motor aan boord rijden en vervolgens het brugsysteem in het verlengde zwemplateau laten verdwijnen. Een uniek stuk maatwerk, dat mijn verwachtingen oversteeg.”


Bouwfoto’s en -filmpjes in corona-tijd

Anderhalf jaar werkte Super Lauwersmeer aan de Discovery 47 OC van de heer Molitor. Een periode die middenin de corona-periode viel. “Europese landen rond Luxemburg sloten de grenzen, waardoor ik het bouwproces niet fysiek kon bijwonen. Maar dankzij filmpjes en foto’s van Bastiaan en Louis had ik toch het gevoel erbij te zijn.” In mei 2021 was reizen naar Nederland eindelijk weer mogelijk, maar bleek overnachten in hotels moeilijk te regelen. “De oplossing die Super Lauwersmeer voorstelde? Slapen op mijn eigen boot!”

Ik kom nu met mijn motor op plekken waar ik nog nooit reed.

Pensioen om van te dromen

Bij aankomst in Noardburgum was de verrassing compleet. “Ze hadden zo hard doorgewerkt, dat mijn bezoek de dag van de oplevering werd.” Bij de tewaterlating werd de Discovery 47 OC gedoopt tot MOLI, de bijnaam die de heer Molitor al van kinds af aan draagt. Sindsdien bracht hij al meer dan 370 uur op MOLI door. “Ik kom nu met mijn motor op plekken waar ik nog nooit reed.”

Ook hoeft de heer Molitor dankzij Super Lauwersmeer niet meer te kiezen tussen zijn hobby’s. “Door op basis van mijn wensen klantspecifiek te bouwen, maakten Bastiaan, Louis en hun team mijn droom waar. Dankzij hen geniet ik nu met volle teugen van mijn pensioen. Waar en wanneer ik maar wil.”

Meer van deze verhalen lezen?

Vraag ons jubileummagazine aan

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

Een ogenblik geduld…

© Foto Viviane Thill


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook