​Een nieuw zeewaardig jacht kopen, dit zijn de mogelijkheden

Varen op zee. De oversteek maken naar Engeland of Scandinavië, het is voor velen een droom. Een zeewaardig jacht is dan een vereiste. De jachten van Super Lauwersmeer kunnen geheel naar uw wens worden gebouwd. Geschikt voor binnenwateren of de kust, maar net zo goed voor het bevaren van de zee. In uw zoektocht naar het kopen van een zeewaardig jacht vertellen wij u graag meer.

De meer ervaren watersporter zoekt dikwijls graag het avontuur op. Hoe prachtig de Nederlandse wateren ook zijn, het grote water lonkt. Samen met uw partner droomt u weg bij de gedachte om door de Noorse Fjorden te varen, de Zweedse scherenkust te ontdekken of via de krijtrotsen van Noord-Frankrijk af te dalen naar het zuiden. En ja, de oversteek naar Engeland lijkt u ook zo prachtig.

Nieuw zeewaardig motorjacht
Zeezicht aan boord van de Discovery

Krijtrotsen tijdens varen op zee
Varen op zee met Super Lauwersmeer jachten
Varen op zee

Zeewaardig volgens CE-eisen

Alle jachten van Super Lauwersmeer zijn volgens de CE-eisen zeewaardig. Ze worden stuk voor stuk gebouwd volgens de CE-classificatie A of B. Ter opfrissing nog even het verschil:


  • CE Categorie A: Zeewaardig jacht die bestand is tegen windkracht 8 Beaufort of meer en een golfhoogte van 4 meter kan trotseren. In theorie kunt u daarmee de oceaan oversteken.
  • CE Categorie B: Zeewaardig jacht die zich tot windkracht 8 Beaufort en golven tot maximaal 4 meter hoogte staande houdt.

Super Lauwersmeer bouwt haar jachten minimaal volgens CE Categorie B wat in theorie betekent dat u met al onze jachten de zee op mag en kunt. Maar het is net als met een sportauto, die kan in theorie razendsnelle ronden rijden op een circuit, maar de bestuurder bepaalt. Dat geldt ook voor u als schipper. Varen op zee vergt een heel andere aanpak, hoe zeewaardig uw jacht ook is.

Stalen motorjacht op zee

Klantervaringen met zeewaardigheid SL jachten

Een aantal van onze klanten heeft reeds prachtige reizen op zee gemaakt. De familie Roest bijvoorbeeld. Zij bewezen in 2017 de zeewaardigheid van de Discovery AC tijdens de oversteek naar Engeland. In de jaren erna maakten ze bovendien een tocht naar Scandinavië en de Baltische staten. Inderdaad, ook over zee. Ze ontdekten steden die niet meteen bij u opkomen als u een jacht koopt, maar dus wel tot de mogelijkheden behoren.

Hun ervaringen deelden ze tijdens hun reizen op zee uitgebreid op een Facebook-blog. Een van de meest sprekende passages uit hun verhalen vinden wij deze: “Water voor zover je kijken kunt. Met slechts af en toe een verdwaalde meeuw en in de verte grote zeeschepen. Maar voor de rest waan je je alleen.” Ziet u het al voor zich?

Ervaringen familie Roest met nieuw zeewaardig jacht
Zeewaardige Discovery in Franse haven

Jachten met achterkajuit het meest geschikt

Zoals gezegd zijn al onze modellen geschikt om op zee te varen. Maar de jachten met achterkajuit zijn wat ons betreft het meest geschikt. Niet in de laatste plaats om hun multifunctionele karakter en grote ruimte. De Nederlandse watersportjournalist omschreef de Discovery 45 AC tijdens een test als ‘Een multifunctioneel jacht, dat zich net zo goed leent voor een comfortabel verblijf in de haven als voor een lange avontuurlijke reis.”. Hij doelde daarmee zeer zeker ook op de in dit model specifiek ingerichte wasruimte aan boord, de ruime keuken, het grote achterdek en de vele bergruimte om voldoende proviand mee te nemen voor die lange avontuurlijke reis. Een uitspraak die net zozeer geldt voor onze nieuwe Discovery 43 AC en Discovery 47 AC.

Nog meer zeewaardig dankzij stabilizers

De familie Roest heeft voor extra comfort gekozen d.m.v. stabilizers. Waar ze op de binnenwateren weinig toegevoegde waarde hebben op de al zeer stabiele vaareigenschappen van onze Discovery-modellen geven ze op het grote water de nodige extra comfort. Zeker voor wie iets minder bestand is tegen de hogere golven op zee. “Op zee varen zonder stabilizers kan, maar om het comfortabel te houden zijn ze een must”, aldus Peppino Roest. “Dankzij de stabilizers blijft het schip prachtig stabiel en kun je ook met wat hogere windkracht comfortabel het IJsselmeer oversteken”, zo vervolgt hij.

Water voor zover je kijken kunt. Met slechts af en toe een verdwaalde meeuw en in de verte grote zeeschepen. Maar voor de rest waan je je alleen.

Zeewaardige Discovery in Franse haven

Discovery AC als tweede huis

Voor Peppino en Madeleine is de Kaikoura echt hun tweede huis. Sterker nog, zelfs nadat ze tijdens een tocht van zeven weken langs hun woonplaats voeren besloten ze lekker aan boord te blijven. “De Kaikoura voelt als thuis”, aldus Madeleine. “Het enorme comfort, mede dankzij de vloerverwarming, ruime natte cel en de verschillende levels is geweldig. We leven net zoals thuis en grijpen eigenlijk nooit mis! Heerlijk zo’n appartement op het water met elke dag een andere beleving en uitzicht!”.

Schitterende salon aan boord van zeewaardig jacht
Masterbedroom aan boord van zeewaardig jacht

Salon van een zeewaardig schip

Ruime dinette aan boord van zeewaardig jacht
Ruime keuken aan boord van zeewaardig jacht
Zeewaardig? Dat betekent ook wassen aan boord

Stalen waterverplaatser op zee

Hun zeetocht is een reis geweest om nooit te vergeten. “Met name het heroïsche gevoel om op eigen kiel een buitenlandse zeehaven binnen te varen is fantastisch. En dat met een stalen waterverplaatser. Dat kennen ze in Frankrijk en Engeland niet.”, vertellen zij. “De Discovery heeft zich daarbij voorbeeldig gedragen en doet niet onder voor zeewaardige jachten die speciaal hiervoor gebouwd zijn. We hebben bovendien veel complimenten mogen ontvangen over de manier waarop zij door het water gaat.”.

Een zeewaardig jacht kopen?

Wilt u net als de familie Roest ook een avontuurlijke zeereis maken? Wij helpen u graag om uw zeewaardige jacht te kopen. Geheel naar wens en smaak bouwen wij deze op onze eigen werf in Noardburgum. Super Lauwersmeer laat al meer dan 50 jaar watersportdromen in vervulling gaan en die droom maken wij voor u net zo graag waar. Benieuwd hoe we dat doen? In onderstaande film geven wij u graag een kijkje in ons heden en verleden. Klaar voor het avontuur? Dit zijn onze jachten.

Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook