Zeewaardigheid Discovery AC bevestigd tijdens 'de grote oversteek'

Water voor zover je kijken kunt. Met slechts af en toe een verdwaalde meeuw en in de verte grote zeeschepen. Maar voor de rest waan je je alleen. Voor de een zal het wat beangstigend overkomen, voor de ander een prachtige uitdaging zijn.

Dat laatste geldt ook de familie Roest die met hun Discovery 45 AC ‘Kaikoura’ de oversteek maakte naar Engeland.


Prachtig stabiel

De reis leidde via het Nauw van Calais langs de Franse krijtrotsen bij Dieppe en Fecamp om vervolgens via Guernsey de oversteek te maken naar het Britse vasteland. Een droomreis die het echtpaar al in gedachten had toen ze besloten een Discovery 45 AC te laten bouwen. Speciaal voor dit doel is het jacht dan ook voorzien van stabilizers. “Op zee varen zonder stabilizers kan, maar om het comfortabel te houden zijn ze een must”, aldus Peppino Roest. “Dankzij de stabilizers blijft het schip prachtig stabiel en kun je ook met wat hogere windkracht comfortabel het IJsselmeer oversteken”, zo vervolgt hij.



Een tweede huis

Voor Peppino en Madeleine is de Kaikoura echt hun tweede huis. Sterker nog, zelfs nadat ze tijdens een tocht van zeven weken langs hun woonplaats voeren besloten ze lekker aan boord te blijven. “De Kaikoura voelt als thuis”, aldus Madeleine. “Het enorme comfort, mede dankzij de vloerverwarming, ruime natte cel en de verschillende levels is geweldig. We leven net zoals thuis en grijpen eigenlijk nooit mis! Heerlijk zo’n appartement op het water met elke dag een andere beleving en uitzicht!”.



Complimenten

Hun zeetocht is een reis geweest om nooit te vergeten. “Met name het heroïsche gevoel om op eigen kiel een buitenlandse zeehaven binnen te varen is fantastisch. En dat met een stalen waterverplaatser. Dat kennen ze in Frankrijk en Engeland niet.”, vertellen zij. “De Discovery heeft zich daarbij voorbeeldig gedragen en doet niet onder voor zeewaardige jachten die speciaal hiervoor gebouwd zijn. We hebben bovendien veel complimenten mogen ontvangen over de manier waarop zij door het water gaat.”.


Ontdek meer over de Super Lauwersmeer Discovery AC ->


Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook