Motorboot over Discovery 47 OC: “De beste kwaliteit en vaareigenschappen”

Voor de Duitse Motorboot-journalist Claus D. Breitenfeld lag de lat hoog. Hij was immers in 2018 ook al aan boord gestapt van de Super Lauwersmeer Discovery 47 OC. En toch wisten we hem ook ditmaal te verrassen en schreef hij een van superlatieven doorspekt artikel.


Claus opent zijn verhaal dan ook met een referentie naar zijn vorige kennismaking: “Ruim twee jaar geleden – in september 2018 – was de Discovery 47 OC ook onderwerp van een test. We schreven toen boven het artikel ‘Het fijnste custombuild motorjacht’. Een predicaat waar ik nog steeds, zonder mitsen of maren, achter sta. Desalniettemin hebben we momenteel te maken met een verder doorontwikkelde Discovery 47 OC. Daarin is het gewaardeerde ‘custom build principe’ nog altijd van kracht, maar er werd door werfmanagers Bastiaan en Louis Jousma nog een extra portie flexibiliteit aan toegevoegd”.

Klassiek elegant en harmonieus modern

Ditmaal staat er ‘Fluisterende schoonheid’ boven het artikel. Een verwijzing van de redacteur naar zowel het design als de vaareigenschappen. Om maar met die eerste beginnen: “klassieke elegantie en harmonieuze lijnen gecombineerd met modern design, perfect uitgevoerd door de bekende ontwerper Arnold de Ruyter”, aldus de journalist.

Extreem goede vaareigenschappen

Zijn verwijzing naar ‘fluisteren’ heeft alles te maken met de vaareigenschappen en daarbij behorende stilte aan boord. “Een verbazingwekkende minimale volumeontwikkeling van slechts 43 – 66 dB (A) over het gehele snelheidsbereik. Dat toont een uitstekende geluidsisolatie aan”. Ook het vaargedrag an sich wordt door de ervaren journalist extreem goed beoordeeld.

De beste Super Lauwersmeer ooit

Zijn conclusie onder het 6 pagina’s tellende artikel vat het perfect samen: “Het is zeker niet de eerste Super Lauwersmeer waar de Motorboot-redactie mee heeft gevaren. En stuk voor stuk presteerden ze voor hun tijd op het hoogste niveau op het gebied van vaareigenschappen, hoogwaardige afwerking, bouwkwaliteit, vindingrijkheid, design en betrouwbaarheid. Maar met de hier gevaren Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ heeft de werf werkelijk alles overtroffen dat de hallen in Noardburgum ooit verlaten heeft. Een schip van de beste kwaliteit met de beste vaareigenschappen en dat geheel naar klantwens gebouwd. Met recht een ‘fluisterende schoonheid’.

Benieuwd naar het volledige verhaal?Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook