Jong gebruikte Discovery 46 OC Longroof te koop

Marc en Iny dagdroomden decennialang over hun ultieme jacht. Vanuit ruime ervaringen op huurjachten, dachten zij tot in detail na over zowel interieur- als exterieurwensen. In de Discovery 46 OC van Super Lauwersmeer vond het Belgische echtpaar het model dat het dichtst bij hun ideaalplaatje in de buurt kwam. Vanuit die basis realiseerden zij met hulp van Bastiaan en Louis al hun specifieke ideeën. Amper twee jaar na de tewaterlating zorgt nog een droom nu voor een ander toekomstperspectief. Eentje waarin er te weinig tijd overblijft voor hun droomjacht ‘Good Times’.


Droomjacht of droombaan?

Naar de mediterrane temperaturen van de Middellandse Zee in de zomer en richting de Scandinavische zeeën, meren en fjorden in de winter. Marc en Iny zagen zichzelf al genieten van deze droomreizen in de komende jaren. ‘Good Times’ zouden ze gaan beleven op hun ultieme droomjacht, gebouwd om zich elk jaargetijde aan boord te kunnen amuseren. Voorlopig zal het er niet meer van komen. Marc werd namelijk voor een onmogelijk keuze gesteld: kiezen voor zijn droomjob of droomjacht.

Wikken en wegen

Iny: “We zijn allebei afkomstig uit het bankwezen en hebben elkaar twintig jaar geleden ook via het werk leren kennen. Als Nederlandse vertrok ik voor de liefde naar België, waar we nu in Antwerpen wonen. Maar binnenkort verhuizen we naar het buitenland, waar Marc de kans kreeg om voor enkele jaren een professionele uitdaging aan te gaan.” Het leidde tot enkele weken van wikken en wegen. De Middellandse Zee en Scandinavië? Of de professionele uitdaging? “Uiteindelijk kozen we toch voor Marcs carrière.”


Pijn in het hart

Met pijn in hart, want verhuizen betekende ook afscheid nemen hun Discovery 46 OC Longroof. “Vanaf de tewaterlating in 2021 vonden we voor ‘Good Times’ een ligplaats in Bruinisse. Maar om nou vanuit het buitenland steeds naar Zeeland af te reizen… Gezien Marcs agenda, zal daar ook niet veel tijd voor overblijven. Het werd een strijd tussen verstand en gevoel, waarbij het hoofd ons hart versloeg. ‘Good Times’ verdient eigenaren, die wel de tijd hebben om droomreizen te maken.”


Nieuwe eigenaren zoeken

Het belletje naar Bastiaan en Louis, met vraag of Super Lauwersmeer de verkoop wilde leiden, viel Marc en Iny zwaar. “Twee jaar nam de realisatie van ‘Good Times’ in beslag. Een periode waarin we middenin Corona-tijd heel intensief contact met elkaar hadden en samenwerkten. Alles stelde Super Lauwersmeer in het werk om aan onze wensen te voldoen. Leg dan maar eens uit waarom je na twee jaar varen alweer tot verkoop over wilt gaan… Bastiaan en Louis begrepen onze uitleg en gaan nu op zoek naar nieuwe eigenaren.”

Ruimte, luxe en comfort

Een stel dat Europa in alle ruimte, luxe en comfort wil ontdekken over het water. Dat is de ideale koper van ‘Good Times’. “Meer dan een decennium denkwerk zit er in onze Discovery 46 OC Longroof. In die periode huurden we weekenden en vakanties lang jachten, waarmee we Friesland doorkruisten. Steeds kwamen we een beetje dichter in buurt van het ideale jacht voor twee personen, die af en toe een bevriend stel mee op reis wilden nemen. Alle do’s en dont’s verzamelden we.”


Ideaalbeeld verwezenlijkt

Met het complete wensenlijstje bij de hand, bezochten Marc en Iny beurzen en werven. “We zochten een jachtmodel, dat ons ideaalbeeld in de basis al benaderde. En dat we met maatwerk helemaal tot ons ultieme jacht konden door ontwikkelen. Ook daarvoor namen we alle tijd. Als kind zag Marc zijn vader zelfstandig een Valk Kruiser naar eigen wens en smaak bouwen. De tijd nemen en geduld betrachten, maakten die uitdaging tot een succes. Volgens die aanpak wilden we ook onze droom verwezenlijken.”

Puur vakmanschap

Een bezoek aan Boot Düsseldorf in januari 2019 bleek dé cruciale stap. “Daar stapten we op de stand van Super Lauwersmeer binnen en ontdekten we het bestaan van de Discovery 46 OC. Alles gelijkvloers, veel licht en fijne leefruimtes. We keken elkaar aan en wisten allebei genoeg! Het gesprek dat volgde met Bastiaan en Louis versterkte het goede gevoel. Ze luisterden écht naar wat we wilden. Al snel merkten we dat ‘kan niet’ voor hen niet bestaat. Een bezoek aan de werf in Noardburgum overtuigde ons definitief. We zagen puur vakmanschap!”

‘We verkopen onze Discovery 46 OC Longroof met pijn in het hart’


Longroof-primeur

Tot in detail bespraken ze met Super Lauwersmeer hun wensen. “We zijn, zoals ze dat in België noemen, geen zonnekloppers. En wilden elk seizoen kunnen varen. Daarom kwamen we met het idee van een verlengd dak over de open kuip. Voor schaduw bij hitte en om bij minder mooi weer de kuip makkelijk met een tent af te dekken. Super Lauwersmeer kwam daarop met een primeur: een longroof. Onder elke weersomstandigheid kunnen we daardoor buiten bij binnen betrekken en een grote leefruimte laten ontstaan.”

Maatwerk tot in detail

Het is slechts één voorbeeld van maatwerk, maar ‘Good Times’ zit er boordevol mee. “De eerste auto van Marc was een blauwe Volkswagen Kever. Qua auto’s ben ik gek van Mini Coopers. Mijn eerste had zwarte stijlen en een wit dak. De kleurstelling van beide auto’s paste Super Lauwersmeer toe op ons jacht. Daardoor lijkt het net of het dak optisch zweeft.” Ook de wensen voor een strakke keuken aan stuurboordzijde, een heerlijke plofbank in de kuip en twee ligzetels in de salon gingen in vervulling.


Raam-innovatie

Naast de longroof leidden de ideeën van Marc en Iny tot nog een primeur voor de Discovery 46 OC. “Tot dan toe werd dit model gebouwd met een te openen raam aan de zijkant. Wij vonden het esthetisch mooier om zo’n raam aan de voorzijde te plaatsen. Super Lauwersmeer maakte dit technisch mogelijk. Met een druk op de knop opent het raam zich. Zowel deze innovatie als de longroof-optie zijn nu opgenomen in de range van Super Lauwersmeer.”

Meer weten?

Interesse in of meer weten over deze zo goed als nieuwe Discovery 46 OC Longroof ‘Good Times’? Neem contact op met onze werf.Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook