​‘Ik stel de eerste SLX54 graag beschikbaar voor verkoop’

Volgens een van Nederlands lekkerste koffiemerken beginnen de beste ideeën met een kop koffie. Wat betreft de ontwikkeling van de SLX54 geldt dat zeker! Bastiaan en Louis Jousma nodigden in 2021 de heer en mevrouw Willering uit op hun werf voor een goede bak koffie. Nadat het zwarte goud ingeschonken was, presenteerden zij hun plannen voor een revolutionair nieuw Super Lauwersmeer model, de SLX54. “Ik zag de potentie en wilde als pionier in hart en nieren graag de investeerder voor dit unieke project zijn.”


Inspringen op gaten in de markt. De heer Willering doet het zijn hele leven al. Het leverde de Duitser een succesvol bedrijf op in aluminium schuifpoorten, die op stijlvolle wijze de toegang afschermen tot zakelijke en private terreinen. “De uitdaging zit voor mij in het ontwikkelen van nieuwe modellen. Het steeds weer verrassen van de markt.” De financiële armslag die hem dat bracht, zet hij graag in voor ondernemers die ook in hun branche voorop willen lopen. “Als ik in een project geloof, wil ik graag de dromen van ondernemers laten uitkomen.”

Baanbrekende belofte

Zowel in de bouwbranche als automotive werkt hij sinds dit jaar aan projecten, die ook weer een baanbrekende belofte met zich meedragen. “Ik kan en wil er nog niet teveel over zeggen. Alleen dat ik weer ontzettend geniet van de weg die ik met deze ondernemers aan het afleggen ben richting nieuw succes.” Het doet hem in alles denken aan de samenwerking, die met Bastiaan en Louis ontstond na het nuttigen van de bak koffie in Noardburgum. “Toen ze me de tekening van de SLX54 toonden, wist ik niet wat ik zag!”

Dat hij nog geen jaar daarvoor een gloednieuwe Discovery 47 AC was geen varen, vormde geen belemmering. “Ik dacht alleen maar: dit model moet er komen. Zo uniek vond ik het dat Super Lauwersmeer erin slaagde om een achterkajuit en open kuip samen te laten smelten tot zo’n luxe, sportief en snelvarend stalen jacht.” Het vooruitzicht op weer zo’n intensief bouwtraject als dat van zijn Discovery 47 AC N’joy verheugde hem ook. “Wekelijks was ik toen in Noardburgum te vinden en de filmpjes en video’s die ik in Duitsland van de bouw ontving, verslond ik.”

Fascinerend bouwproces

Wat de heer Willering met zowel een Discovery 47 AC als SLX54 moest? “Daarover nadenken was van latere zorg. Ik wilde dat er van Bastiaan en Louis’ concept hoe dan ook een eerste versie kwam. Dit moest in de markt gezet worden!” Ook het bouwproces van de SLX54 was weer fascinerend. “120 km naar de werf rijden, was wekelijks een feestje. Ik keek echt uit naar de vorderingen die ik weer te zien kreeg en genoot ook van de trots waarmee de Super Lauwersmeer-vakmannen aan dit project werkten.”

Dat de gehele bouwperiode in het geheim plaatsvond, maakte het traject nog boeiender. “Niemand mocht iets zien. Pas toen de SLX54 gespoten was in de afwerkhal, nam ik voor het eerst vrienden mee naar Noardburgum. Daarvoor heb ik er nooit iets over gezegd. Ook zij waren met stomheid geslagen.” De tewaterlating was opnieuw zo’n mijlpaal. “Het was de dag dat ik voor het eerst achter het roer plaatsnam. Meteen had ik het gevoel dat ik een klasse apart aan het besturen was.”


Ultieme bekroning

De ultieme bekroning voor de durf die de heer Willering en Super Lauwersmeer toonden, volgde enkele maanden later al tijdens Boot Düsseldorf 2023. Daar werd de SLX54 verkozen tot Powerboat of the Year. “De nominatie maakte ons al trots. Dat we ook nog die prestigieuze prijs wonnen, was fantastisch! De bevestiging van de potentie die ik al zag bij de bak koffie in 2021.” Nog diezelfde avond riep hij zijn familie en vrienden bijeen in een plaatselijk café. “Het was tijd voor een feestje.”

Dat al ver voor de uitverkiezing ook een tweede SLX54 in opbouw was in Noardburgum maakte de heer Willering duidelijk dat het innovatieve topmodel van Super Lauwersmeer gewild zou worden onder watersporters. “Ik stel mijn SLX54 daarom graag beschikbaar voor verkoop. Voor mij zat het plezier veel meer in de ontwikkeling van iets nieuws. In de weg naar succes. Nu gun ik het plezier van het eerste exemplaar van de SLX54 te bevaren aan ware watersportliefhebbers.”


Morgen al een SLX54 varen

Een nieuwe eigenaar kan zo morgen al varen als hij of zij wil. “Daarmee bied ik Super Lauwersmeer een mooie kans op verkoopsucces.” Van zelf varen zou toch niet veel gekomen zijn de komende tijd. “Daarvoor vragen mijn projecten in de bouwbranche en automotive teveel tijd en aandacht. Daarnaast ben ik in gesprek met Super Lauwersmeer om samen ook nog een buitengewoon plan te ontwikkelen rond de Discovery 46 OC Longroof. Het zou toch wat zijn als al die trajecten net zo’n succes worden als de SLX54.”

Meer weten?

Geïnteresseerd in de allereerste versie van de SLX54? De brochure, een bezichtiging of meer informatie kunt u aanvragen via ons contactformulier.Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook