Meer, luxer, groter: de Super Lauwersmeer Discovery 47 OC

Hoewel de Discovery 47 OC met 14,3 meter slechts een voet groter is dan de 46 OC, is het ruimtelijke gevoel immens. Met dank aan een verhoging van romp en opbouw en door de ultieme binnen-/buitenbeleving van deze varende glazen vijfsterren suite.

Hoe bied je een eigenaar van bijna 2,00 meter zowel beneden- als bovendeks meer dan genoeg stahoogte en ruime bewegingsvrijheid? En dat allemaal ook nog eens met behoud van het sportieve lijnenspel van de overige Discovery OC’s? Voor die uitdaging stond Super Lauwersmeer bij het ontwerp van de 47 OC. Het vormde het vertrekpunt voor het meest spraakmakende design ooit van de Friese werf. Met behoud van de doorvaarthoogte van 3,5 meter gingen ten opzichte van de Discovery 46 OC toch de romp (met 5 cm) en de opbouw (met liefst 10 cm) omhoog. Zonder het lijnenspel van het exterieur te beïnvloeden, leidde het tot de zo gewenste ruimtelijke voordelen in het schip.

De ultieme binnen-/buitenbeleving

Grootste eigenaarshut in klasse

Zo beschikt de Discovery 47 OC over de grootste eigenaarshut in zijn klasse. Door een volle boeg en een recht voorsteven zijn de lengte en breedte enorm. De verhoogde romp zorgt ook dat er een ongeëvenaarde stahoogte ontstaat in de master bedroom. Hierdoor is er meer dan genoeg loop- en opbergruimte rondom en onder het bed. De lichtstraat aan de bovenkant versterkt het ruimtelijke gevoel nog eens extra door de prachtige inval van daglicht.

Gescheiden douche en toilet

Met dank aan de volle boeg is benedendeks het ruimtelijke gevoel in alle vertrekken doorgetrokken. De extra ruimte maakt ten opzichte van de andere Discovery OC-jachten een gewijzigde indeling mogelijk. Ditmaal is gekozen voor een doucheruimte aan stuurboordzijde en een apart toilet aan bakboord. De enorme douche (met glazen wanden, wastafel en spiegel) en het ruime toilet (met wastafel) bevinden zich direct achter de eigenaarshut. Ook hier geen benauwend gevoel, maar een enorme bewegingsvrijheid.

Royale gastenhut

De royale afmetingen komen eveneens terug in de gastenhut. Twee eenpersoonsbedden staan hier uitnodigend naast elkaar en toch aan loop- en kastruimte geen gebrek. De ongeëvenaarde stahoogte van de eigenaarshut komt ook in de gastenhut weer terug. Boven deze ruimte bevindt zich de salon. En het eetgedeelte van dat vertrek is gepositioneerd op een verhoging, zodat je in de gastenhut eenzelfde stahoogte ervaart als in de eigenaarshut.


Binnen en buiten verbonden

Benedendeks mag alles imposant ogen, datzelfde gevoel beleef je bovendeks. De verhoogde opbouw maakt van de salon een waar penthouse. De 10 centimeters aan extra hoogte krijgen een extra dimensie door een gigantische raampartij. Voor, achter en opzij; overal in de salon is het genieten van een panoramisch uitzicht. En wanneer de vier deuren van de salon openslaan, zijn keuken en kuip volledig met elkaar verbonden. Het verlengde dak voor extra beschutting in de kuip draagt hieraan bij. Net als het enorme open te schuiven dakluik, dat zelfs naar boven toe enorme vergezichten biedt.Als de salondeuren open staan zijn keuken en kuip volledig met elkaar verbonden

Ultieme loungeboot

In de ultieme binnen-/buitenbeleving speelt de indeling een cruciale rol. Zowel de keuken als de luxe sofa’s zijn achterin gepositioneerd en vormen zo een geheel met de unieke hoekloungebank in de kuip. De verbinding tussen beide ruimtes wordt extra geaccentueerd, omdat kuip en salon gelijkvloers zijn en omdat er vanaf alle relaxplekken gekeken kan worden naar de in het plafond weggewerkte tv. Op die manier zet Super Lauwersmeer met de Discovery 47 OC de ultieme loungeboot in de markt.

Verlengde wangen

Zelfs het verlengde zwemplatform maakt onderdeel uit van het loungegedeelte. Hier zorgen de verlengde wangen voor de verbinding met de kuip. Een groot voordeel is dat er zowel aan stuur- als bakboord deurtjes geplaatst zijn. Dit maakt dat je makkelijker van en aan boord kunt stappen, wanneer de Discovery 47 OC langs een steiger ligt.

Vijfsterren hotelsuite

Het moderne interieur onderstreept het loungekarakter van de Discovery 47 OC. Naar wens van de eigenaar is de inrichting voorzien van uitgesproken materialen zoals Zebrano-houten kasten, Alcantara-plafondpanelen, slangenleder-wanden en buffelleren banken. Wie aan boord stapt, zal het gevoel krijgen van een vijfsterren hotelsuite. Een wasmachine, droger, oven, koelkast, diepvries, vaatwasser en zelfs een Quooker maken elke reis comfortabel.

Wie aan boord stapt, krijgt het gevoel van een vijfsterren hotelsuite

Knaloranje exterieur

Details als de gitzwarte kranen in de doucheruimte en de knaloranje kraan in de keuken benadrukken de luxueuze uitstraling. Daarmee voldoet de Discovery 47 OC aan de hoge verwachting die het exterieur oproept. De knaloranje kraan is niet toevallig gekozen, maar heeft dezelfde kleur als de lak waarmee de buitenkant gespoten is. In combinatie met de striping en in zilvermetallic gespoten opbouw zal de Discovery 47 OC dan ook op elk water en in elke haven direct in het oog springen.Stiller dan ooit

Voor de aandrijving in dit schip zorgt een ultrastille 180 PK Volvo Penta D4-motor. Hoge prestaties en laag brandstofverbruik gegarandeerd! In combinatie met een optimale isolatie levert Super Lauwersmeer met de Discovery 47 OC een extreem stil jacht af. Maar niet alleen die eigenschap zorgt voor ultiem loungegenot. Ook de afstandsbediening van Hydronautica en de van alle gemakken voorziene stuurstand - met grote digitale schermen van Raymarine – dragen aan relaxte vaartochten bij.

Ontwikkeling en productie in eigen beheer

Met de Discovery 47 OC levert Super Lauwersmeer opnieuw ultiem maatwerk af. Ook nu weer stond de wens van de klant centraal en werd het schip in nauw overleg met hem gerealiseerd. Van ontwikkeling tot cascobouw en van betimmering tot afmontage was de eigenaar betrokken. Super Lauwersmeer kan deze unieke synergie tussen haar vakmensen en de klant bieden, omdat het gehele bouwproces op de eigen werf in Noardburgum plaatsvindt. Hierdoor kan elk schip zelfs nog tijdens het bouwproces verder worden geperfectioneerd. Ook in het geval van de Discovery 47 OC leidde dit weer tot afwerking en bouwkwaliteit van onberispelijk niveau.

Debuut op de HISWA te Water

Deze eerste Discovery 47 OC zal tijdens de HISWA te Water (5 – 9 september, Lelystad) haar werelddebuut beleven. Op de werf is momenteel bovendien de tweede Discovery 47 OC in aanbouw.

Internationaal
bekroond:
HISWA Dutch yacht of the year 2023 European Power Boat of the year 2023 Best of Boats finalist 2020 international
Ontdek Super Lauwersmeer
Super Lauwersmeer
Rijksstraatweg 80
9257 DV Noardburgum (NL)
+31 (0)511 44 21 81
info@superlauwersmeer.nl Volg ons op Facebook